Які міжкімнатні двері найкраще підходять для сучасного інтер’єру
Які міжкімнатні двері найкраще підходять для сучасного інтер’єру

Які міжкімнатні двері найкраще підходять для сучасного інтер’єру

Будинок, квартира, котедж чи дача по-справжньому стають привабливими, якщо в інтер’єрі вдало поєднуються усі елементи. Важливо приділити увагу великим і найменшим деталям. Щоб вдало підібрати міжкімнатні двері, треба врахувати матеріал виготовлення, наявність і форму декоративних елементів, колір, параметри. Двері візуально виділяються у приміщенні габаритами, фурнітурою та оздобленням. У гармонійному поєднанні дверей з інтер’єром стають вирішальними навіть найменші деталі.

Підбір дверей за матеріалом виготовлення

Один із найпопулярніших – дерево. Воно поглинає шум, фарбується у будь-який колір, має цікаву природну фактуру. Цей матеріал не шкодить людському здоров’ю, тому дерев’яні двері вибирають для спальні, дитячої кімнати, вітальні. Якщо у приміщенні нормальний рівень вологості повітря, двері з дерева будуть служити довго. Матеріал створює атмосферу затишку і тепла.

Скло – ідеальний варіант для невеликих кімнат. Матеріал візуально розширює простір, не займаючи квадратних метрів. Скляні двері роблять акцент в інтер’єрі та додають більше світла.

Поглинання зайвого шуму, легкість, різноманіття кольорів – це про пластикові двері. Моделі зносостійкі, призначені для тривалого користування. Їх дизайн простий.

Надійні та міцні двері з металу прослужать довгі роки. Матеріал має характерний блиск, додає інтер’єру контрасту та безкомпромісності. Вироби з нього підходять для сучасного стилю якнайкраще.

Міжкімнатні двері та стиль інтер’єру: як поєднати

Всі деталі приміщення будуть виглядати гармонійно, якщо матимуть спільні риси: оздоблення, кольорову гаму та матеріали виготовлення. Варто шукати міжкімнатні двері в Києві зі схожими характеристиками, які мають стеля, підлога, стіни, меблі. Це гарантує поєднуваність.

Поціновувачам мінімалізму необхідно звернути увагу на однотонні вироби білого або темного кольорів, зі строгими лініями, без оздоблення. Двері у цьому стилі не беруть на себе багато уваги, а виконують свою функцію. На них схожі класичні моделі. Вироби вносять в інтер’єр затишок, спокій, комфорт.

У сучасному стилі надається перевага мідним, хромованим або сталевим деталям. До них варто підібрати двері з блискучою фурнітурою, яка перебиратиме на себе акцент. З хай-тек добре поєднуються металеві вироби насичених відтінків.

Прості поради щодо вибору дверей

Якщо підбір і порівняння деталей займає багато часу, гармонійно поєднати двері та інтер’єр приміщення можна так:

  1. Найголовніше – відповідність моделі загальній кольоровій гамі. Виріб може мати інші відтінки, але повинен відповідати концепції. Інший колір буде виділятися і виглядатиме не завжди доречно.
  2. Визначити розмір полотна. Не кожний магазин може запропонувати виріб з нестандартними параметрами. Знання точних цифр допоможе у пошуку цікавих рішень.
  3. Не варто відмовлятися від оригінальних моделей. Вони можуть несподівано добре поєднатися з інтер’єром, стати доречним акцентом.

Вибираючи міжкімнатні двері, ціни яких залежать від розмірів, матеріалу та додаткового оформлення, варто орієнтуватися на власний смак.

Якщо підбір і порівняння деталей займає багато часу, гармонійно поєднати двері та інтер’єр приміщення можна так:

Найголовніше – відповідність моделі загальній кольоровій гамі. Виріб може мати інші відтінки, але повинен відповідати концепції. Інший колір буде виділятися і виглядатиме не завжди доречно.

Визначити розмір полотна. Не кожний магазин може запропонувати виріб з нестандартними параметрами. Знання точних цифр допоможе у пошуку цікавих рішень.

Не варто відмовлятися від оригінальних моделей. Вони можуть несподівано добре поєднатися з інтер’єром, стати доречним акцентом. 

Вибираючи міжкімнатні двері, ціни яких залежать від розмірів, матеріалу та додаткового оформлення, варто орієнтуватися на власний смак.

Джерело матеріала
loader
loader