Ілон Маск назвав ім’я нового гендиректора Twitter
Ілон Маск назвав ім’я нового гендиректора Twitter

Ілон Маск назвав ім’я нового гендиректора Twitter

Ілон Маск назвав ім’я нового гендиректора Twitter

Посаду обійме Лінда Яккаріно, яка раніше працювала в компанії NBCU.

Бізнесмен та власник Twitter Ілон Маск оголосив, хто стане новим головним директором його соціальної мережі, призначення якого анонсував ввечері 11 травня. Посаду обійме Лінда Яккаріно, написав мільярдер у своєму мікроблозі.

"Я радий вітати Лінду Яккаріно як нового СЕО Twitter! Вона зосередиться насамперед на бізнес-операціях, тоді як я сфокусуюся на дизайні продукту і нових технологіях. З нетерпінням чекаю на співпрацю з Ліндою, щоб перетворити цю платформу на X, універсальний додаток", – написав Маск.

Як зазначається на сторінці Яккаріно в LinkedIn, до приходу у Twitter вона була головою відділу глобальної реклами та партнерства американського конгломерату у сфері ЗМІ та розваг NBCUniversal. До компанії маркетолог долучилася в 2011 році. 

На попередньому місці роботи Яккаріно займалася управлінням та монетизацією мереж, цифрових і потокових платформ, розвитком партнерства і зв’язками з клієнтами. Вона контролювала всі глобальні, національні й місцеві рекламні продажі, маркетинг, партнерства, рекламні технології, стратегічні ініціативи та інше.

"Завдяки своїм навичкам масштабної роботи вона першою зробила революцію в мобілізації команд продажів на ринку, розробивши уніфіковану технологічну торгову систему: єдину платформу NBCUniversal. Крім того, вона очолює першу в історії компанії стратегію обробки даних на корпоративному рівні... Коротше кажучи, Яккаріно реорганізувала рекламний бізнес NBCUniversal у 21 столітті — і її підхід встановив нові стандарти на ринку, оскільки конкуренти наслідують її приклад", – йдеться в описі аккаунту.

Раніше Ілон Маск, який восени минулого року придбав соціальну мережу Twitter за 44 мільярди доларів, зізнався, що управляти компанією є "доволі болісно" та порівняв цей досвід з "американськими гірками". 

Заміну собі на посаді керівника Маск шукав із грудня минулого року, перед тим він провів опитування серед користувачів соцмережі щодо того, чи варто йому залишати посаду СЕО компанії і за його підсумками заявив, що піде з посади щойно знайде "когось настільки дурного", щоб погодитись зайняти його місце.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader