Кабмін розширює дію програми пільгового кредитування на ТЕЦ та ТЕС
Кабмін розширює дію програми пільгового кредитування на ТЕЦ та ТЕС

Кабмін розширює дію програми пільгового кредитування на ТЕЦ та ТЕС

Кабінет Міністрів розширює дію програми пільгового кредитування «5-7-9», щоб нею могли скористуватися ТЕЦ та ТЕС, аби відновити пошкоджене через бойові дії обладнання.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду, проведеного у межах робочої поїздки в Харківську область, передає Укрінформ.

«Зараз на засіданні ухвалимо рішення про розширення програми пільгового кредитування «5-7-9». Тепер нею зможуть скористуватися ТЕЦ та ТЕС, аби відновити пошкоджене через бойові дії обладнання», - сказав Шмигаль.

За його словами, одна з найбільш постраждалих від російського терору сфер – це енергетика. Збитки колосальні.

Прем'єр-міністр відвідав Харківську ТЕЦ, де на власні очі побачив руйнування. «Поговорили з енергетиками про потреби. Будемо допомагати, аби все працювало як треба до наступної зими», - запевнив він.

Глава уряду зазначив, що також на Харківщиніта ще в чотирьох регіонах розпочали реконструкцію об’єктів та мереж теплопостачання. Готуються пілотні проєкти для децентралізації енергосистеми. Влада шукає ресурси та можливості, аби зробити все вчасно до наступного опалювального сезону.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час робочої поїздки в Харківську область відвідав село Циркуни, де ознайомився з наслідками руйнувань, завданих російською агресією.

Фото: Шмигаль/Телеграм

Джерело матеріала
loader
loader