Молдова готує перший крок для виходу із СНД
Молдова готує перший крок для виходу із СНД

Молдова готує перший крок для виходу із СНД

У Молдові ініціювали вихід із Міжпарламентської асамблеї СНД.

Спікер парламенту Молдови Ігор Гросу готує перший крок для виходу країни з Міжпарламентської асамблеї Співдружності Незалежних Держав. Гросу він має намір ініціювати законну процедуру, яка дозволить "зробити перший крок для виходу зі Співдружності". 

Про це повідомляє NewsMaker.

"Як голова парламенту я оголошую, що ініціював процедуру виходу Молдови з міжпарламентської асамблеї СНД", - заявив він. 

Ігор Гросу додав, що обговорив уже ініціативу з громадянами, парламентською фракцією партії "Дія та солідарність" (PAS), а також із президентом Маєю Санду.

Спікер планує повідомити про свою ініціативу прем’єр-міністра Доріна Речана і підготувати законопроєкт до наступного засідання Постійного бюро парламенту.

"Після того, як засновник СНД Росія варварськи напала на Україну, ця організація більше не може зватись спільнотою. Це стане першим кроком для виходу нашої країни з СНД, від якого Молдова відокремлена географічно після виходу України… Ми більше не можемо залишатися за одним столом переговорів із країною-агресоркою", - зазначив речник.

Джерело матеріала
loader