Топ-3 книги української прози від Ірми Вітовської
Топ-3 книги української прози від Ірми Вітовської

Топ-3 книги української прози від Ірми Вітовської

Глядачі Нового каналу вже побачили фінальні епізоди серіалу «Молода», сюжет якого розгортається навколо видавництва. Легкий ситком, який можна також подивитися на YouTube, занурює у світ української літератури. Знятий до великої війни, серіал навіював на акторів згадки про улюблених письменників.

Зірка «Молодої» Ірма Вітовська розповіла про її улюблені прозові твори.

  • «Амадока», Софія Андрухович

– З української прози можу порадити «Амадоку» Софії Андрухович. Я поступово підходжу до неї. Коли в мене починаються сесії, ставлю її на паузу. Але все одно повертаюся до цієї книги і продовжую читати, – каже Ірма Вітовська.

Про що книга?

Герой роману «Амадока» дивом залишився живим після того, як побував в одній з гарячих точок на сході України. Але важкі травми призвели до повної втрати пам’яті. Чоловік не пригадує ані свого імені, ані походження, ані жодної близької людини. У такому стані його знаходить жінка, любов і терпіння якої здатні творити дива.

  • «Філософія театру», Лесь Курбас

– З професійних раджу «Філософію театру» Леся Курбаса. Маю студентів, тому ця книга – справжня знахідка для навчання, – зазначає акторка.

Про що книга?

Збірник, підготовлений за редакцією Миколи Лабинського та Михайла Москаленка, містить матеріали з теоретичної та педагогічної спадщини режисера, театрального мислителя й фундатора модерного українського театру ХХ століття Леся Курбаса. У книзі є найповніша на сьогодні збірка його текстів: лекцій з режисури та практики сцени, театрознавчих статей тощо.

  • «Війни художників», Станіслав Стеценко

– Прочитала цей роман буквально напередодні повномасштабного вторгнення. Якщо хочеться саме художньої літератури, то раджу «Війни художників», – пояснює Ірма Вітовська.

Про що книга?

Дії роману розгортаються навколо українського художника й розвідника-нелегала Миколи Глущенка, якого автор назвав Миколою Гущенком. За основу книги взяті реальні факти його біографії. Влітку 1940 року він отримує розвідувальне завдання від радянської влади й вирушає до Берліна. Але Гестапо здогадується про його спеціальну місію і починає на Гущенка полювання.

Джерело матеріала
loader
loader