Кулеба у Києві зустрівся зі спецпредставником Китаю
Кулеба у Києві зустрівся зі спецпредставником Китаю

Кулеба у Києві зустрівся зі спецпредставником Китаю

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів зустріч із спецпредставником уряду КНР Лі Хуеєм у рамках його візиту до України. Про це пише прес-служба Міністерства закордонних справ.

- Під час зустрічі сторони обговорили актуальні питання взаємодії України та Китаю на двосторонньому рівні у рамках міжнародних організацій, а також шляхи припинення російської агресії. Міністр Кулеба поінформував спецпредставника Китаю про принципи відновлення сталого та справедливого світу, який полягатиме у повазі до суверенітету та територіальної цілісності України. Він наголосив, що Україна не сприймає жодних пропозицій, які передбачають втрату її територій чи заморожування конфлікту, - пише прес-служба.

Міністр також наголосив на важливості участі Китаю у реалізації формули світу президента України Володимира Зеленського, Чорноморської зернової ініціативи, забезпечення ядерної безпеки та інших важливих міжнародних зусиль. Лі Хуеєм та Кулеба також обговорили довгострокову перспективу розвитку двосторонніх відносин між Україною та Китаєм та домовилися нарощувати діалог з ключових питань.

Раніше держсекретар США Ентоні Блінкен та міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провели телефонні переговори. Вони обговорили підготовку до контрнаступу ЗСУ та наступні постачання зброї.

Теги за темою
Китай МЗС України Дмитро Кулеба
Джерело матеріала
loader