Можна спати спокійно: РФ та Уганда домовилися про відмову від розміщення зброї у космосі першими
Можна спати спокійно: РФ та Уганда домовилися про відмову від розміщення зброї у космосі першими

Можна спати спокійно: РФ та Уганда домовилися про відмову від розміщення зброї у космосі першими

Нові успіхи дипломатії "наддержави": РФ похвалилася, що домовилися з Угандою про співпрацю у космічній галузі.

Більшість цивілізованих країн відмовилися від співпраці і спілкування з агресоркою Росією, тому кремлівська дипломатія вимушена шукати нові "перемоги", аби показати хоч якісь результати своєї роботи. Інколи такі звіти глави МЗС РФ Лаврова та його підлеглих балансують на межі абсурду.

Так, сьогодні, 18 травня, російські пропагандистські ЗМІ бадьоро прозвітували, що Росія та африканська країна Уганда підписали заяву про відмову від розміщення зброї у космосі першими. Про це йшлося на зустрічі Лаврова із главою МЗС Уганди Джедже Одонго. Зазначається, що ініціатива у проведенні цієї зустрічі була за Росією.

"Сторони змогли домовитися про партнерство у виробництві космічних супутників, а також обговорили ситуацію в Україні та загальну обстановку у світі", – йдеться в повідомленні.

Користувачів соцмереж розвеселила така новина. У Мережі глузують, що "велич наддержави РФ за Путіна стає все більшою", і після таких новин жителі світу "можуть спати спокійно".

При всій повазі до країни Уганди та її мешканців, варто зауважити, що це аграрна слабкорозвинена держава. Основною галуззю її економіки є сільське господарство. Країну вважають однією з найбідніших і найменш розвинених у світі. Тому говорити про розвиток космічної галузі і виробництво космічних супутників, напевно, зарано.

Попри це, влада Уганди демонструвала лояльність Москві. У липні минулого року президент Уганди Йовері Мусевені відмовився виступити проти РФ, заявивши, що Росія "нічого поганого йому не зробила".

Син президента Уганди і його ймовірний наступник взагалі пообіцяв відправити своїх військових на захист Москви.

22 лютого цього року президент Володимир Зеленський вперше в історії двосторонніх відносин провів телефонну розмову з президентом Уганди Йовері Мусевені.

"Розповів про українські мирні ініціативи в ООН. Також поговорили про потенціал розвитку двосторонніх відносин", – повідомляв тоді Зеленський. Чи переконав він угандійського президента відмовитися від дружби з Путіним, не повідомлялося.

Раніше експерт Олександр Коваленко розповів, навіщо Росії прихильність країн Африки.

  • "Безсмертний полк" в Африці замість Москви: росіяни скасували заходи до 9 травня, але організували їх в Конго
  • Проблеми в Африці є частиною плану Путіна зі створення хаосу - The Sun
  • "Потужний" партнер Росії: Лавров підписав безвіз між РФ та маленькою африканською країною
Джерело матеріала
loader
loader