Росіяни вдарили по лікарні та магазинам, є жертви та багато постраждалих: подробиці нових обстрілів
Росіяни вдарили по лікарні та магазинам, є жертви та багато постраждалих: подробиці нових обстрілів

Росіяни вдарили по лікарні та магазинам, є жертви та багато постраждалих: подробиці нових обстрілів

Очільник Донецької ОВА Павло Кириленко розповів про оперативну ситуацію в області станом на ранок 19 травня.

За минулу добу росіяни вбили двох мешканців Донеччини: в Костянтинівці та Великій Новосілці. Ще 9 людей в області дістали поранення.

Серед ночі росіяни ударили безпілотниками по Покровську та поцілили у складські приміщення. На Волноваському напрямку, окрім смертельного обстрілу у Великій Новосілці, під вогнем опинилися Вугледар, Новоукраїнка, Пречистівка та Богоявленка.

"На Донецькому напрямку 7 разів обстріляна Курахівська ТГ — пошкоджено 2 будинки. Зі Смерчів росіяни вгатили по Українську — поранили 2 людей, пошкодили 14 приватних будинків і 13 двоповерхівок. Авдіївка протягом доби зазнавала обстрілів з Градів, артилерії і танків. З артилерії ворог стріляв по Мар'їнці, Георгіївці та Очеретинській ТГ", — пише голова Донецької ОВА.

Що стосується Горлівського напрямку, то в Торецьку окупанти поранили двох людей, пошкодили 5 корпусів лікарні, багатоповерхівку та 8 торгових точок. Також завдали удару по Нью-Йорку та Часовоярській ТГ.

На Лисичанському напрямку зруйновано будинок у Верхньокам'янському та крамницю у Переїзному, а також пошкоджено будинок у Зарічному.

Всього за час повномасштабного вторгнення окупанти вбили 1523 людини в Донецькій області, ще 3552 - поранили. Це лише офіційні дані, без урахування Маріуполя та Волновахи, бо там наразі неможливо встановити точну кількість жертв.

Останні новини України:

Після "Кинджалів" окупанти атакували Київ іранськими дронами.

Також повідомлялося, що Україну струсонули нові жахливі авіаудари.

Крім того, Politeka.net писала, що названо ім'я людини, яку росія готує на заміну Лукашенку.

Теги за темою
Донецька область
Джерело матеріала
loader