Зеленський підбив підсумки тижня для України після саміту G7
Зеленський підбив підсумки тижня для України після саміту G7

Зеленський підбив підсумки тижня для України після саміту G7

Президент України Володимир Зеленський підбив підсумок непростого, але продуктивного тижня.

Про це пише "Хвиля" із посиланням на вечірнє звернення українського лідера.

Він зазначив, що 19 травня взяв участь у Лізі арабських держав, а 20-21 травня став учасником саміту G7 за участю України, а також розширеного формату – "Сім" плюс партнери, у тому числі глобальний Південь, плюс Україна. "Сьогодні, в неділю, тут, у Хіросімі, Україна була почесним учасником роботи "Великої сімки". Українська тематика – центральна, повага до всіх українців – особлива. Дякую "Сімєрці"!", - сказав президент. Зеленський виділив зустріч із президентом США Джо Байденом і додав, що такі переговори роблять нас сильнішими. Також були змістовні зустрічі із лідером Індонезії, президентом Республіки Корея, прем'єр-міністром Канади. Крім цього, Зеленський встиг поспілкуватися з лідерами В'єтнаму та Австралії.

"Окремо і докладно говорили з Прем'єр-міністром Японії – посилюватимемо співпрацю. Була і дуже важлива церемонія та звернення – у Музеї миру в Хіросімі", - розповів президент.

Зеленський наголосив, що світ чує українську позицію.

"Захист та гарантії безпеки, повернення всіх наших територій та всіх наших людей, справедливість і реалізація нашої формули світу… За кожним суттєвим для України пунктом розуміємо світову більшість. І разом збільшуватимемо український потенціал", - наголосив він.

Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader