Зеленський підбив підсумки тижня: Світ чує нашу позицію та підтримує боротьбу українців
Зеленський підбив підсумки тижня: Світ чує нашу позицію та підтримує боротьбу українців

Зеленський підбив підсумки тижня: Світ чує нашу позицію та підтримує боротьбу українців

Президент Володимир Зеленський підбив підсумки плідного тижня та розповів про результати серії міжнародних візитів, запевнивши, що світ чує та підтримує Україну. Про це сказав під час свого вечірнього звернення.

– Світ чує нашу позицію. Захист та гарантії безпеки, повернення всіх наших територій, усіх наших людей, справедливість, реалізація нашої формули світу… Щодо кожного суттєвого для України пункту маємо розуміння світової більшості. І разом нарощуватимемо український потенціал, – сказав Зеленський.

Президент наголосив, що у Хіросімі Україна була почесним учасником роботи «Великої сімки», а українська тематика стала центральною темою для обговорення. Він також зазначив, що дуже плідною була зустріч із американським лідером Джо Байденом.

Зеленський підбив підсумки тижня: Світ чує нашу позицію та підтримує боротьбу українців - Фото 1

- Зустріч із лідером Індонезії – змістовно. Зустріч із Президентом Республіки Корея – потенціал для міцних відносин. Зустріч із Прем'єр-міністром Канади Трюдо – дякую, Джастіне, тобі. Спілкувався з лідерами В'єтнаму та Австралії. Окремо та докладно говорили з Прем'єр-міністром Японії – посилюватимемо співпрацю. Була й дуже важлива церемонія та звернення до музею світу в Хіросімі. Наша єдність зі світом, наш захист для українців і наша сила – сила Української держави – буде і найгіднішим шануванням пам'яті наших людей – різних поколінь, чиє життя було зламано та розтоптано російським злом, цією багаторічною тиранією, яка змінює форму, але вбиває все одно жорстоко. Сьогодні – День пам'яті жертв політичних репресій… День пам'яті всіх убитих упродовж років радянського режиму. Не забуваємо, що було, не забуваємо, кого втратили і не забуваємо, що ми маємо бути сильними, - заявив президент.

Раніше Зеленський провів зустріч із американським лідером Джо Байденом у рамках саміту "Великої сімки" в японській Хіросімі. У ході переговорів президент Сполучених Штатів оголосив про новий пакет допомоги нашій країні на суму 375 мільйонів доларів.

Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader