День морпіхів. Зеленський назвав бригади, які б'ються на найжорсткіших напрямках
День морпіхів. Зеленський назвав бригади, які б'ються на найжорсткіших напрямках

День морпіхів. Зеленський назвав бригади, які б'ються на найжорсткіших напрямках

Президент Володимир Зеленський у День морської піхоти подякував українським військовослужбовцям і назвав бригади морпіхів, які б’ються на найжорсткіших напрямках фронту та ефективно нищать окупантів. Про це він сказав у вечірньому відеозверненні.

Він нагадав, що сьогодні перебував на передових позиціях у районі Вугледара й Марʼїнки, де привітав морпіхів з їхнім професійним святом та вручив держнагороди найкращим підрозділам.

"Це 35-та окрема бригада морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Остроградського, 406-та окрема артилерійська бригада імені генерал-хорунжого Олексія Алмазова та 140-й окремий розвідувальний батальйон. Дуже потужні підрозділи, і я вдячний кожному з вас, воїни", – сказав Зеленський.

Президент подякував 36-й окремій бригаді морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського.

"Цей підрозділ, б’ючись зараз, часто заслуговує на вдячність завдяки своїй силі та ефективності", – сказав він.

Також президент відзначив 137-й окремий батальйону морської піхоти "за дуже хороші результати" на передовій.

"Сьогодні маю честь подякувати також іншим підрозділам наших Сил оборони, які б’ються саме на найжорстокіших напрямках. 55-та окрема артилерійська бригада "Запорізька Січ" – незмінно молодці, незмінно дієві. 59-та окрема мотопіхотна бригада імені Якова Гандзюка – як і завжди, найсильніші", – сказав Зеленський.

Він також подякував 74-му окремому розвідувальному батальйону, 5-й окремій Слобожанській бригаді Нацгвардії, яка воює на Луганщині і "саме так, як потрібно, захищає позиції, саме так, як потрібно, знищує російських окупантів".

  • Сьогодні, в День морської піхоти, Зеленський перебував на Донбасі, де нагородив морпіхів і оголосив про створення Корпусу морської піхоти у Збройних Силах України. 
Теги за темою
війна Володимир Зеленський Донбас
Джерело матеріала
loader
loader