У США розкрили, коли почнуться навчання українських військових на танках Abrams
У США розкрили, коли почнуться навчання українських військових на танках Abrams

У США розкрили, коли почнуться навчання українських військових на танках Abrams

Українці вже незабаром почнуть 10-тижневі навчання на американських танках Abrams. Після цього бійці разом з танками прибудуть до України.

Очікується, що США почнуть тренувати українців на танках Abrams "приблизно наступного тижня".

Про це повідомив прессекретар Пентагону бригадний генерал Пет Райдер, пише "Голос Америки".

Зазначається, що цього тижня до Німеччини на навчання прибудуть близько 250 українських військових. Вони тренуватимуться на 31 танку Abrams, які доставили до Німеччини на початку місяця. Американські офіційні особи кажуть, що інша партія 31 танка M1A1 Abrams зараз перебуває на ремонті в Сполучених Штатах і прибуде до України до осені.

Очікується, що навчання в Німеччині триватиме близько 10 тижнів. Протягом цього часу українські військові навчаться керувати та маневрувати танками в загальновійськовому бою, а також обслуговувати ці танки.

За словами Райдера, структура курсу буде подібна до попередніх тренувань під керівництвом США на броньованих бойових машинах Bradley і машинах Stryker, які були надані Україні на початку цього року.

Слід зазначити, що танки Abrams були довгоочікуваним доповненням до технічного розмаїття ЗСУ. Міцна броня та турбінний двигун потужністю 1500 кінських сил роблять їх набагато досконалішим за радянські танки, які досі використовувала Україна.

Нагадаємо, міністр оборони США Ллойд Остін раніше повідомив, що Україна отримає танки Abrams на початку осені, коли військові завершать навчання з керування ними.

Наразі США піддають модифікації танки Abrams, які планують передати Україні, щоб деякі високотехнологічні деталі не могли потрапити до рук росіян. У Пентагоні ухвалили рішення замінити їх на інші компоненти.

Джерело матеріала
loader