Вбивство 5-річного Кирила Тлявова: суд виніс вирок, але прокуратура його оскаржуватиме
Вбивство 5-річного Кирила Тлявова: суд виніс вирок, але прокуратура його оскаржуватиме

Вбивство 5-річного Кирила Тлявова: суд виніс вирок, але прокуратура його оскаржуватиме

У четвер, 25 травня, Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд оголосив вироки у справі вбивства пʼятирічного Кирила Тлявова, в якого влучила куля наприкінці травня 2019 року. Експоліцейського Івана Приходька засудили до чотирьох років позбавлення волі "за ненавмисне вбивство" з урахуванням строку тримання під вартою. Оскільки у СІЗО він провів 3,5 року, то Приходьку залишилося провести у в'язниці лише пів року. Про це повідомляє "Суспільне".

Крім того, згідно з рішенням суду, з Приходька на користь держави стягнуть понад 135 тисяч гривень. Також він має сплатити мільйон гривень моральної шкоди родичам загиблого хлопчика: батькам Кирила - 800 тисяч гривень, бабусі - 200 тис. грн. Родина хлопчика та їхні представники просили стягнути із поліцейських Володимира Петровця та Івана Приходька по 15 мільйонів грн з кожного.

Іншому правоохоронцю - Володимиру Петровцю суд призначив випробувальний термін на два роки за збереження патронів. Його звинувачують у чотирьох епізодах - збереженні зброї та набоїв у будинку, зберіганні набоїв в авто, хуліганстві та користуванні підробними документами на авто.

Ще двох фігурантів справи - Дмитра Кривошея та Станіслава Петровця, який на момент скоєння злочину був неповнолітнім, суд виправдав. Але у коментарі "Суспільному" Приходько заявив, що вирок несправедливий, "бо відсидіти мають всі".

Тим часом в Офісі генпрокурора заявили, що ювенальні прокурори оскаржуватимуть вирок суду в установленому законом порядку.

- Наразі вирок, згідно з вимогами кримінального процесуального кодексу, не набрав законної сили. Органи прокуратури вживатимуть всіх заходів для забезпечення справедливого і невідворотного покарання винних у вчиненні злочину, - йдеться в повідомленні.

31 травня 2019 року в Переяслав-Хмельницькому Київської області патрульні поліцейські Іван Приходько і Володимир Петровець, будучи напідпитку, влаштували стрілянину з вогнепальної зброї по металевих банках й інших предметах. Одна з куль влучила в голову 5-річному хлопчикові Кирилу Тлявову, який в той час гуляв на дитячому майданчику біля будинку з однолітками. Він помер у лікарні.

Патрульним оголосили про підозру в грубому порушенні громадського порядку, вчиненому із застосуванням вогнепальної зброї групою осіб і в умисному вбивстві малолітньої дитини, вчиненому групою осіб. Зброю, з якої було вбито дитину, не знайшли.

Згодом ДБР оголосило про підозру третьому чоловікові, який разом із екс-патрульними також стріляв зі зброї. А прокуратура повідомила про підозру на той час 16-річному сину Петровця, який став четвертим фігурантом справи. 23 грудня 2019 року ДБР направило справу до суду. За словами тодішнього керівника відомства Романа Труби, один з підозрюваних обвинувачується у вбивстві дитини через необережність. Усі четверо - в хуліганстві із застосуванням вогнепальної зброї.

Обвинувачений вважає вирок несправедливим. Фото: t.me/pgo_gov_ua/12491

П'ятирічний Кирило загинув, коли п'яні поліцейські влучили йому у голову. Фото: t.me/pgo_gov_ua/12491

Теги за темою
Суд стрільба дитина
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader