Контратаки ЗСУ ускладнюють росіянам виведення вагнерівців із Бахмута – ISW
Контратаки ЗСУ ускладнюють росіянам виведення вагнерівців із Бахмута – ISW

Контратаки ЗСУ ускладнюють росіянам виведення вагнерівців із Бахмута – ISW

Успішні українські контратаки на флангах у Бахмуті ускладнюють росіянам операції з деблокування підрозділів вагнерівців.

Про це заявляють аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Проросійські блогери стверджують, що ЗСУ провели успішні контратаки в районі Оріхового-Василівки (11 км на північний захід від Бахмута) і Кліщіївки (7 км на південний захід від Бахмута).

Ще один блогер стверджує, що українські контратаки в районі Оріхового-Василівки змусили бойовиків ПВК “Ветерани” відступити на відстань до кілометра від позицій, які вони раніше займали.

Також ЗСУ захопили піднесені позиції вздовж траси Е40 (Бахмут – Слов’янськ) у районі Оріхового-Василівки і що в цьому районі тривають бої. Сили оборони України просунулися в напрямку Кліщіївки та перетнули канал Сіверський Донець – це дасть змогу оточити населений пункт і змусити росіян відступити на схід.

Контратаки ЗСУ ускладнюють росіянам деблокування вагнерівців у Бахмуті – ISW

Зниження темпу російських наступальних операцій у районі Бахмута, ймовірно, ще більше дають українським силам ініціативу для початку нової фази операцій навколо міста.

Як зазначають аналітики, темпи наступальних операцій російських підрозділів навколо Бахмута продовжують знижуватися.

Раніше заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що ЗСУ все ще контролюють позиції на південно-західній околиці міста, і що сили Вагнера все ще присутні в самому Бахмуті.

Джерело матеріала
loader