Росіяни можуть планувати наступ на селище під Бахмутом: ISW повідомили деталі
Росіяни можуть планувати наступ на селище під Бахмутом: ISW повідомили деталі

Росіяни можуть планувати наступ на селище під Бахмутом: ISW повідомили деталі

Напередодні росіяни здійснили обмежені наземні атаки навколо Бахмута.

Російські окупаційні війська, ймовірно, мають на меті наступати на Хромове, що під Бахмутом Донецької області. Наразі росіяни  посилили кількість артилерійських обстрілів в цьому напрямку. 

Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Фахівці з посиланням на російського військового блогера пишуть, що російські сили мають на меті захопити Хромове, щоб створити умови для майбутніх зусиль для просування в напрямку Краматорська. Це місто розташоване за 34 км на північний захід від Бахмута. Тому армія РФ посилила артилерійські удари в цьому напрямку.

Крім того, він стверджував, що бої тривають між Іванівським і Кліщіївкою, біля самої Кліщіївки тривають позиційні бої. Зазначається, що сили регулярної армії РФ, добровольчі формування і сили безпеки так званої "ДНР" займають позиції в Бахмуті, а "вагнерівці" продовжують свою постійну допомогу на місці.

Тим часом український Генштаб повідомив, що 31 травня російські війська здійснили обмежені наземні атаки навколо Бахмута. Також окупантипровели безуспішні наступальні операції поблизу Оріхово-Василівки (11 км на північний схід від Бахмута) та Білої Гори (12 км на південний захід від Бахмута).

  • Нічна атака на Київ: влада уточнила дані про жертв
  • Ракети у РФ не закінчаться ніколи: експерт розповів, чи вистачить сил українській ППО
  • У Києві та низці областей оголошено повітряну тривогу: мапа
Джерело матеріала
loader