Авіація ЗСУ провела потужні навчання на тлі очікуваного контрнаступу
Авіація ЗСУ провела потужні навчання на тлі очікуваного контрнаступу

Авіація ЗСУ провела потужні навчання на тлі очікуваного контрнаступу

Українські пілоти провели масштабні тренування на бойових вертольотах Мі-24 та військово-транспортних вертольотах Мі-8 із бойовою стрільбою.

Збройні сили України провели навчання для екіпажів бойових вертольотів під керівництвом командувача Об’єднаних сил ЗС України генерал-лейтенанта Сергія Наєва.

Про це повідомили на Facebook-сторінці командування Об'єднаних сил ЗС України.

"Задля підтримання бойового вишколу наймобільнішої та найефективнішої складової Збройних Сил України, в Північній операційній зоні, під керівництвом командувача Об’єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенанта Сергія Наєва проведено низку навчань екіпажів бойових вертольотів Мі-24 та військово-транспортних вертольотів Мі-8 із бойовою стрільбою", - йдеться в повідомленні.

За словами командувача, пілоти відпрацьовують ті завдання, які їм необхідні в реальній бойовій ситуації, готуються за відповідними льотними вправами й одночасно набувають певного досвіду.

"Левова частка вертолітників, що зараз беруть участь у тренування нещодавно повернулися з виконання бойових завдань на сході нашої держави. Свій багаторічний та безоцінний бойовий досвід, який отримали там, сьогодні вони передають молодим льотчикам", – розповів генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Він розповів, що протягом кількох днів разом тренувалися і група бойового управління, і льотчики, і інженерно-технічний склад, адже "єдина робота єдиної команди – це запорука успішного виконання бойових завдань".

"Фахівці інженерно-авіаційної служби проводять чимало різних видів підготовок згідно з регламентом технічної експлуатації авіаційної техніки. Зважаючи кількість польотів та складність виконання завдань, велике навантаження та відповідальність покладається саме на техніків", – зауважив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Він додав, що особовий склад вертолітного підрозділу дуже мотивований, готовий до виконання завдань і продовжує свою підготовку задля того, щоб бити ворога з повітря.

"Я поспілкувався із командиром, із льотним складом, з інженерно-технічними фахівцями. Усі вони є майстрами військової справи. Я на власні очі побачив, як вони продовжують підвищувати свою майстерність і я впевнений – коли знадобиться, ці льотчики виконають своє завдання на відмінно", – наголосив Наєв.

Нагадаємо, український президент Володимир Зеленський заявив про готовність Збройних сил розпочати контрнаступ. Глава держави зауважив, що українська армія, на жаль, отримала не все озброєння та техніку, яку хотіла б мати для контрнаступу, але чекати більше немає часу, бо це надто дорого коштує українським родинам.

  • Зеленський про Путіна: загнаний звір, який боїться втратити своє життя
  • "Я втомився від цього": Зеленський обіцяє публічно боротись з країнами НАТО, які допомагають Росії
  • У Кремлі відреагували на слова Зеленського про готовність України приєднатись до НАТО
Джерело матеріала
loader
loader