Підрив Каховської ГЕС окупантами: "Укрзалізниця" запускає перший евакуаційний поїзд із Херсона
Підрив Каховської ГЕС окупантами: "Укрзалізниця" запускає перший евакуаційний поїзд із Херсона

Підрив Каховської ГЕС окупантами: "Укрзалізниця" запускає перший евакуаційний поїзд із Херсона

У зв'язку з підривом російськими окупантами Каховської ГЕС "Укрзалізниця" запускає перший евакуаційний поїзд із Херсона. Він відправиться о 12:00. 

При цьому за потреби будуть призначені додаткові евакуаційні поїзди. Про це повідомляє пресслужба "Укрзалізниці" 6 червня.

"Укрзалізниця" допомагає місцевій владі з евакуацією мешканців Херсону та прилеглих сіл через підрив ворогом Каховської ГЕС. Перший евакуаційний поїзд відправиться з Херсона о 12:00. За потреби будуть призначені додаткові евакуаційні поїзди. Довеземо всіх до безпеки, незважаючи ні на що", – зазначили в компанії.

Що сталося? 

Російські воєнні злочинці здійснили підрив Каховської гідроелектростанції, що за декілька кілометрів від тимчасово окупованого міста Нова Каховка (Херсонщина). Внаслідок руйнування дамби вода в Каховському водосховищі почала стрімко падати, загрожуючи підтопленням.

За даними деяких ЗМІ, російські терористи підірвали шлюз Каховської ГЕС, найімовірніше, "за допомогою вибухівки, яка була закладена ще минулої осені". 

"Окупанти дуже бояться, що Сили оборони можуть опинитися на лівому березі. Адже відходити довелося б на 15-20 км в глибину через особливості рельєфу місцевості. Тому вирішили здійснити акт тероризму та діяли превентивно", – зауважили автори повідомлення.

Як раніше повідомляв OBOZREVATEL, в "Енергоатомі" заявили, що підрив російськими окупантами Каховської ГЕС ставить під загрозу безпечну експлуатацію Запорізької АЕС. Рівень води у Каховському водосховищі, яке використовується для охолодження реакторів станції, стрімко знижується.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader