Київрада ухвалила нововведення щодо укриттів: що зміниться
Київрада ухвалила нововведення щодо укриттів: що зміниться

Київрада ухвалила нововведення щодо укриттів: що зміниться

Місто виділить додатково 750 мільйонів на облаштування та створення додаткових укриттів.

Відтепер кожне комунальне підприємство у Києві обов’язково повинне мати відповідального за укриття. Ця особа має стежити за станом та доступом до сховища - таке рішення ухвалили на позачерговому засіданні Київради, йдеться в ТСН. 

Нововведення передбачили і для укриттів, які перебувають у приватній власності - паркінги, підвали тощо. Таких у столиці щонайменше третина. 

Якщо доступу до них не буде, кажуть у Київраді, представники міста та правоохоронці зможуть прийти, зрізати замок і впустити людей. А от власник нестиме відповідальність, адже за рішенням Київради доступ до укриттів має бути безперебійним. 

Водночас, столичні депутати просять Кабмін та Верховну Раду додатково посилити відповідальність тих власників, які не впускають у сховища людей. 

Місто виділить додатково 750 мільйонів на облаштування та створення додаткових укриттів, а за нинішніми - наглядатиме тимчасова контрольна комісія. До неї увійдуть депутати з усіх фракцій Київради, які залучатимуть працівників різних департаментів. 

Спеціальна ж комісія вивчатиме, якобставини трагедії у Деснянському районі, так і ситуації в інших районах столиці, де могли бути зловживання та порушення із укриттями. “ТКК чітко дасть відповіді, чітко вкаже винуватців, і вже на підставі цього будуть ухвалювати рішення кадрові, де наша відповідальність, вони будуть звільнені або нестимуть іншу відповідальність. А там, де будуть виявлені зловживання - такі матеріали будуть передані в правоохоронні органи”, - повідомив заступник голови КМДА Володимир Прокопів.

Попередження про підготовку росіянами підриву Каховської ГЕС світ ігнорував рік: не бачить, хто винен, і тепер

Село на Полтавщині згуртувалося довкола десятків переселенців і подарувало їм дім, на який люди вже не сподівались

На Дніпропетровщині подекуди в кранах зникла вода, осушені фонтани: місцевих готують до невтішного розвитку

Джерело матеріала
loader