Байден впевнений, що США знайдуть гроші для подальшої підтримки України
Байден впевнений, що США знайдуть гроші для подальшої підтримки України

Байден впевнений, що США знайдуть гроші для подальшої підтримки України

Фінансова підтримка та кошти, які надаються Україні в рамках військової допомоги з боку США триватиме й далі, незважаючи на можливі складнощі щодо проходження цього питання у американському Конгресі.

Про це заявив президент Сполучених Штатів Джо Байден під час спільної пресконференції з прем’єром Великої Британії Ріші Сунаком у Білому домі.

За його словами, США та союзники докладають зусиль з безперервної підтримки України і “з огляду на ситуацію, що склалась зараз, ми оптимістичні”.

– Я впевнений, що в нас буде необхідне фінансування для підтримки України стільки, скільки буде потрібно. Я вірю, що ця підтримка буде реальною, навіть якщо в Конгресі будуть голоси проти того, аби продовжувати підтримувати України, – заявив Джо Байден.

Президент США додав, що питання російсько-української війни обговорювалось ним з представниками Конгресу, серед яких були й ті, хто має скептичне ставлення щодо подальшої підтримки України.

– Я малював їм ситуацію: “що трапиться, якщо ми не підтримуватимемо Україну, чи думаєте ви, що Росія зупиниться на Києві?”. Я вважаю, що ні. І з цією точкою зору погоджуються мої колеги та навіть критики, – додав він.

Джо Байден наголосив, що у переговорах з президентом Володимиром Зеленським обговорювалось питання забезпечення довготривалої безпеки України.

Теги за темою
США Джо Байден
Джерело матеріала
loader
loader