За підсумками зустрічі у Києві Зеленський та Трюдо підписали спільну декларацію
За підсумками зустрічі у Києві Зеленський та Трюдо підписали спільну декларацію

За підсумками зустрічі у Києві Зеленський та Трюдо підписали спільну декларацію

Президент Володимир Зеленський провів зустріч із прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, який прибув із візитом до Києва. У ході переговорів сторони ухвалили спільну декларацію, в якій звинуватили агресію Росії проти України. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

- Канада залишається непохитною у своїй прихильності до незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Канада високо оцінює рішучість та мужність українського народу та Збройних Сил у захисті незалежності. Росія має негайно, повністю та беззастережно вивести всі свої війська з території України в межах її міжнародно-визнаних кордонів, - йдеться у документі.

У декларації наголошено, що народ України може розраховувати будь-яку підтримку Канади. Країна має намір продовжувати свою політичну, фінансову, гуманітарну та військову допомогу стільки, скільки потрібно.

- З лютого 2022 року Канада виділила понад 8 мільярдів доларів на широкомасштабну допомогу Україні. Окрім військової допомоги, Канада надає Україні громадянську допомогу, включаючи фінансову, гуманітарну та екстрену підтримку, починаючи з економічної допомоги та закінчуючи участю у розмінуванні територій для порятунку життя цивільного населення. У кількох областях Канада є лідером, наприклад, у випуску перших у світі Облігацій суверенітету України, - зазначено в документі.

У підписаній декларації лідери України та Канади висловили свою підтримку Чорноморській зерновій ініціативі та визнали її важливість у боротьбі з голодом у всьому світі. Також вони підтвердили свою підтримку розслідуванням, які проводять прокурор Міжнародного кримінального суду, оскільки це важливий крок у забезпеченні справедливості та відповідальності.

Обидві країни дійшли згоди про необхідність посилити колективний тиск на Росію шляхом подальших санкцій. Ці заходи спрямовані на ослаблення можливості Росії продовжувати незаконну війну загарбницького характеру.

Теги за темою
Володимир Зеленський Канада
Джерело матеріала
loader