У США хочуть покарати ПАР за "зближення з Росією"
У США хочуть покарати ПАР за "зближення з Росією"

У США хочуть покарати ПАР за "зближення з Росією"

Для ПАР можуть скасувати низку преференцій в економічній сфері.

Конгресмени США мають намір скасувати торгову програму з Південно-Африканською республікою через її зближення з Російською Федерацією.

Про це йдеться у листі законодавців, який цитує Reuters.

У листі вказується, що ПАР отримала низку преференцій для своїх підприємств у сфері торгівлі з США завдяки американському закону про забезпечення зростання та можливостей в Африці (AGOA). Закон дозволяв товарам з ПАР отримувати рази доступ до ринків США. Конгресмени вважають, що такі привілеї потрібно скасувати, оскільки ПАР "поглибила військові відносини" з Росією.

Лист був направлений держсекретарю США Ентоні Блінкену та іншим високопосадовцям. Крім того, вони закликають перенести форум, на якому планується обговорити продовження положень торгової програми (діє до 2025 року) в рамках AGOA, з Йоганнесбургу.

"Ми серйозно стурбовані тим, що проведення форуму AGOA 2023 року в Південній Африці стане непрямим підтвердженням згубної підтримки Південної Африкою вторгнення Росії в Україну", - наголошується в листі.

В свою чергу прессекретар МЗС ПАР Клейсон Моньєла заявив, що наразі у Вашингтоні ще не прийняли рішення про перенесення форуму AGOA з Йоганнесбургу.

Крім того, ми раніше інформували, що через можливий візит президента РФ Володимира Путіна до Південно-Африканської Республіки на саміт БРІКС (Бразилія, Росія, Індія, КНР, ПАР) у цій країні планують змінити законодавство.

  • "Мирний план" ПАР щодо закінчення війни: у Зеленського відреагували
  • У ПАР визнали, що відправляли зброю до Росії, але не знають, як це сталося
  • ПАР думає, як уникнути арешту Путіна під час саміту БРІКС - Sunday Times
Джерело матеріала
loader
loader