День медика тепер будемо святкувати в інший день
День медика тепер будемо святкувати в інший день

День медика тепер будемо святкувати в інший день

В Україні День медика завжди святкували у третю неділю червня. Цьогоріч ця дата випадала на 18 червня. Втім, з цього року дата буде іншою: професійне свято медичні працівники відзначатимуть 27 липня. Відповідний указ підписав президент України Володимир Зеленський.

- Українські лікарі, які рятують сотні життів, більше не будуть відзначати професійний день із тими, хто щодня вбиває мирне населення. Відтепер вони не будуть об'єднані цією датою із російськими вбивцями, які за час повномасштабної війни забрали життя майже 40 медиків просто на робочому місці, - прокоментувало Міністерство охорони здоров’я на своїй сторінці у Facebook.

Рішення перенести святкування прийняли, щоб українські лікарі не відзначали цей важливий день з країною-агресором, яка кожного дня знищує українське населення, та Білоруссю. Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Православна церква України має намір просити державні органи перенести свято День захисників і захисниць України, яке нині відзначається 14 жовтня, на 1 жовтня.

Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader