Зеленський назвав лідерам ПАР умову для мирних переговорів України з Росією
Зеленський назвав лідерам ПАР умову для мирних переговорів України з Росією

Зеленський назвав лідерам ПАР умову для мирних переговорів України з Росією

Переговори України з Росією щодо завершення війни можуть відбутися лише після повного виведення російських військ із тимчасово окупованих територій. На цьому наголосив президент Володимир Зеленський на пресконференціі за підсумками зустрічі з лідерами Південно-Африканської Республіки.

- Я чітко сказав на нашій зустрічі - допустити будь-які переговори з Росією зараз, коли окупант на нашій землі, - це означає заморозити війну, заморозити біль та страждання... Росія довго намагалася обдурити всіх із "Мінськом". Очевидно, що Росія намагається зараз повернутись до своєї старої примітивної тактики обману. Але обдурити світ Росії більше не вдасться. Обдурити Україну точно неможливо. Ще раз наголошу: потрібен реальний світ, а значить - реальний висновок російських військ з усієї нашої незалежної землі, - заявив Зеленський.

Згідно з висловом Зеленського, він також представив результати своїх зусиль у рамках двох експортних ініціатив: Чорноморської зернової та гуманітарної ініціативи "Зерно з України". Він зазначив, що Україна реально допомагає багатьом країнам Африки, Азії та Європи у підтримці соціальної стабільності та передбачуваності цін на продовольчому ринку завдяки своїм експортним можливостям. У співпраці з партнерами проводяться роботи зі створення зернових хабів в Африці.

- Постачання продовольства мають бути надійно гарантовані й право кожної людини на їжу має бути забезпечене припиненням будь-яких спроб таких держав, як Росія, використовувати загрозу голоду та соціальної нестабільності для шантажу народу. Звернувся до учасників зустрічі із пропозицією надати своє бачення того, як ми разом можемо ще більше зробити для продовольчої безпеки та створення зернових хабів, - наголосив він.

Зеленський також висловив готовність України значно розширити освітні програми для студентів, особливо у країнах Африканського континенту. Він наголосив, що насамперед необхідно відновити повну силу Статуту ООН та дотримуватись його принципів. Зеленський також висловив наполегливу позицію щодо припинення жорстокої російської агресії та звільнення української землі та народу від російського впливу.

Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader