Безпека, евроінтеграція і події на фронті: Зеленський провів переговори з Дудою і Науседою. Фото і відео
Безпека, евроінтеграція і події на фронті: Зеленський провів переговори з Дудою і Науседою. Фото і відео

Безпека, евроінтеграція і події на фронті: Зеленський провів переговори з Дудою і Науседою. Фото і відео

Президент Литви Гітанас Науседа та президент Польщі Анджей Дуда 28 червня прибули з офіційним візитом до Києва. Лідери європейських держав провели переговори з президентом України Володимиром Зеленським.

Після завершення переговорів Зеленський, Дуда та Науседа провели спільну пресконференцію. Високі гості також взяли участь у заходах з нагоди 27-ї річниці ухвалення Конституції України.

За підсумками переговорів з президентами Литви та Польщі Зеленський повідомив, що разом з партнерами вони обговорили весь комплекс актуальних безпекових питань, підготовку до Вільнюського саміту НАТО, європейську інтеграцію нашої держави, Формулу миру та підготовку до Глобального саміту миру.

"Дякую близьким, постійним, дуже потужним нашим партнерам – Литві, Польщі, їх народам", – наголосив глава держави.

Зеленський також зазначив, що перемога України у війні забезпечить Європі і, насамперед, тим державам, що мають за сусіда Російську Федерацію, мир та реальну тривалу небезпеку.

"Росія програє цю війну – ніхто в Європі в цьому не сумнівається. А ми здобудемо мир і реальну тривалу безпеку для наших народів. Усі разом, у єдності, посилюючи одне одного, посилюючи наші Альянси і, зокрема, НАТО, зміцнюючи Європейський Союз та наш спільний європейський спосіб життя", – зауважив президент України.

Зеленський також підкреслив, що візит президентів Польщі та Литви саме у День Конституції України є "очевидним сигналом підтримки і нашої свободи, і нашої Європи – нашого прагнення жити вільно та згідно із законом".

Під час зустрічі президенти обговорили порядок денний саміту НАТО, який має відбутися у Вільнюсі в липні, а також питання переговорів України про членство в Європейському Союзі.

Українські партнери також зазначили, що й надалі будуть надавати нашій державі військову, технічну, оборонну та гуманітарну підтримку. Президент Литви Гітанас Науседа та президент Польщі Анджей Дуда вкотре продемонстрували свою солідарність з українським народом, який мужньо бореться з окупантами.

Як повідомлялося раніше, президент Науседа прибув до Києва з Гааги, де вчора на зустрічі глав семи держав обговорив подальшу підтримку України. З Києва президент Литви планує вирушити до Брюсселя, де в четвер розпочинається засідання Ради європейських лідерів.

Також повідомлялося, що Литва купує для України дві системи протиповітряної оборони NASAMS. Як зазначив Науседа, 27 червня було підписано угоду між Литвою та норвезькою компанією Kongsberg, яка має найближчим часом доставити дві системи запуску NASAMS в Україну

Нагадаємо, що у Львові Зеленський, Дуда та Науседа обговорили постачання Leopardдля України та підписали декларацію Люблінського трикутника.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader