В Україні має бути національна згода щодо визначення нашої перемоги – Зеленський
В Україні має бути національна згода щодо визначення нашої перемоги – Зеленський

В Україні має бути національна згода щодо визначення нашої перемоги – Зеленський

В Україні повинна бути національна згода стосовно бачення, якою буде перемога у війні.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час виступу у Верховній Раді з нагоди Дня Конституції, передає кореспондент Укрінформу.

"Коли ми говоримо про перемогу України у цій війні, війні за свободу та незалежність, ми говоримо конкретно, що перемога України - це звільнення від російської окупації всієї нашої території. Жодної частинки України ми не залишимо ворогу. Перемога України це вигнання з території України всіх російських військових формувань, найманців та бойовиків. І це повернення в Україну всіх наших людей, які були захоплені в російських полон або силою депортовані з України на російську територію. Перемога України - це відновлення суверенітету України в межах міжнародно визнаних державних кордонів України без будь-яких обмежень, суверенних прав України", - сказав Президент. 

Він зазначив, що Україна сама обиратиме альянси для себе та своє майбутнє. "Очевидно в Європейському Союзі, очевидно в НАТО", - сказав він.

За словами Зеленського, шлях до нашої перемоги важкий, і зараз поки ніхто не може сказати, коли ми пройдемо його до кінця. 

"Але повинна бути національна згода щодо визначення нашої перемоги. Коли мета чітка, коли мета справедлива, то не так важливо наскільки тернистий цей шлях. Україна пройде цей шлях, і це вже не мрія, це реальність", - наголосив він.

Як повідомлялося, заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що Росія паралельно із ракетними веде інформаційно-психологічні атаки, щоб підірвати стійкість та єдність українців.

Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader