Зеленський заявив, що у Білорусі замало "вагнерівців" для нападу на Україну
Зеленський заявив, що у Білорусі замало "вагнерівців" для нападу на Україну

Зеленський заявив, що у Білорусі замало "вагнерівців" для нападу на Україну

Військове керівництво вважає, що наразі ситуація на півночі країни повністю контрольована і повторне вторгнення неможливе.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що терористичне угруповання "Вагнер", яке перекинули до Білорусі, наразі не становить серйозної загрози для України.

Про це він заявив під час пресконференції в середу в Києві після переговорів із президентами Польщі та Литви Анджеєм Дудою та Гітанасом Науседою, інформує Інтерфакс-Україна.

"Я не можу сказати, наскільки вони (вагнерівці) комусь загрожуватимуть на території Білорусі, тому що вважаю, що контингент цей буде не дуже великий", - заявив глава держави.

Зеленський зазначив, що українські військові знищили велику кількість бойовиків "Вагнера", тому у поході на Москву брала участь лише невелика частина, яка лишилась після боїв в Україні.

Також президент заявив, що українське військове керівництво вважає, що наразі ситуація на півночі країни повністю контрольована і повторне вторгнення неможливе."Усе-таки в нас потужна, сучасна армія. І не на словах", - додав президент.

Крім того, ми раніше інформували, що білоруський диктатор Олександр Лукашенко запропонував ПВК “Вагнер” зайняти покинуту військову частину. Яку саме – не уточнив.

  • Літаки "вагнерівців" знайшли в Білорусі, проте місцеперебування Пригожина наразі невідоме - CNN
  • У Кремлі відмовилися коментувати заяву Лукашенка, що Путін "хотів мочити" Пригожина
  • Режим Путіна — на тонкій кризі: як Пригожин розкрив головну брехню Кремля і втік до Білорусі
Джерело матеріала
loader