Ми повинні виграти цю війну, – Порошенко в Брюсселі нагадав, що Україна захищає східні рубежі Євросоюзу
Ми повинні виграти цю війну, – Порошенко в Брюсселі нагадав, що Україна захищає східні рубежі Євросоюзу

Ми повинні виграти цю війну, – Порошенко в Брюсселі нагадав, що Україна захищає східні рубежі Євросоюзу

Петро Порошенко в Брюсселі закликав західних союзників посилювати єдиний антипутінський фронт до перемоги над агресором. Він нагадав, що Україна захищає східні рубежі Євросоюзу.

Про це він сказав під час виступу на засіданні Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС.

"Вже дев’ять років і чотири місяці триває російська агресія проти України. Майже 500 днів минуло з моменту широкомасштабного вторгнення в Україну. За даними Військового комітету НАТО майже 90% російських сухопутних військ дислокуються в Україні", – констатував Порошенко.

"Ми повинні розуміти, наскільки це важливо для глобальної демократії і свободи. Попри всі виклики, Україна продовжує боротися за виживання, за незалежність, за нашу територіальну цілісність, бореться з відвагою, з дуже сильною мотивацією, з жертовністю та успіхом", – зазначив п’ятий президент.

"Збройні Сили України роблять диво. Ми не просто обороняємось – ми ведемо складну, але успішну контрнаступальну операцію в той час, коли Росія має більше військ. Росія має повітряне панування в українському повітряному просторі – але ми їй протистоїмо. У Росії артилерійських боєприпасів уп’ятеро більше, але ми протистоїмо", – наголосив Порошенко.

"Це відбувається завдяки мотивації України та підтримці наших партнерів. Так триватиме до повної деокупації українських земель. Що означає перемога України? Це має бути деокупація української землі та депутінізація Європи, депутінізація Росії та стабільна безпекова ситуація на континенті", – вважає Петро Порошенко.

Він також пояснив, що тема і результат контрнаступальної операції залежатиме як від ефективності української армії, так і від масштабу та швидкості військової підтримки Заходу.

"Саме перемога України гарантує мир на континенті та безпеку всього Вільного світу. Ми повинні виграти цю війну. І, будь ласка, більше не використовуйте вираз, що Європейський Союз, НАТО, наші партнери, будуть з Україною "до кінця". Ні, ми разом до перемоги. А українська перемога – це перемога Європи та перемога всього Вільного світу", – наголосив Петро Порошенко.

Джерело матеріала
loader
loader