Літо - сезон свіжих овочів, фруктів і ягід. Багато людей люблять вишню, але вживати її можна далеко не всім. Про це розповіла дієтолог Світлана Фус на своїй сторінці у соцмережі Facebook.
Вишня – корисна ягода, що містить багато вітамінів, які необхідні людському організму. Також ці плоди мають чимало корисних властивостей, наприклад, терпкі кислі сорти, містять мелатонін, який покращує сон і має антидепресивну дію.
Крім того, вишні позитивно впливають на роботу серця і стан судин, покращують травлення і допомагають при запорах і навіть можуть бути профілактикою простудних захворювань.
Але незважаючи на всі корисні властивості, в день рекомендується з'їдати не більше 300 г ягоди, а деяким людям вона протипоказана. Так, не можна їсти вишню тим, що має гострі та хронічні захворювання травного тракту, виразку чи гастрит із підвищеною кислотністю. Також деякі люди можуть мати алергічна реакція на вишню.
Ще одна шкідлива властивість даної ягоди - вона може спричинити пошкодження зубної емалі через високий вміст органічних кислот.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.