Єрмак назвав ціллю нічної атаки Росії на Одесу та Миколаїв український продовольчий експорт
Єрмак назвав ціллю нічної атаки Росії на Одесу та Миколаїв український продовольчий експорт

Єрмак назвав ціллю нічної атаки Росії на Одесу та Миколаїв український продовольчий експорт

Ціллю нічної атаки Росії на Одесу та Миколаїв була портова інфраструктура України. Про це у своєму телеграм-каналі повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

- Нічна атака росіян на Одесу та Миколаїв з використанням ракет та шахідів — це ще один доказ того, що країна-терорист хоче поставити під загрозу життя 400 млн людей у різних країнах, які залежать від українського продовольчого експорту, — написав він. 

Єрмак подякував Повітряним силам ЗСУ за ефективну роботу. Він також заявив, що Росія намагається спровокувати хвилі біженців, щоб послабити Захід.

Голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив, що уночі Росія спочатку випустила по Одесі кілька хвиль “шахедів” з Криму для того, щоб виснажити ППО, а потім — шість крилатих ракет “Калібрів” з акваторії Чорного моря. Уламками збитих ракет та вибуховою хвилею від збиття пошкоджено об'єкти портової інфраструктури, кілька приватних домоволодінь. У власному будинку поранення отримав літній чоловік, він ушпиталений. Офіс генпрокурора повідомив, що пораненому 74 роки.

Видання “Думська” повідомило, що внаслідок нічного обстрілу пошкоджено храм Святого Миколая в порту, готель "Одеса" та будівлю ресторану Di mare. Це видно на фото, опублікованих оперативним командуванням "Південь".

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич повідомив, що у Миколаєві близько 1:50 ночі сталось влучання в обʼєкт промисловості. Там виникла пожежа площею 500 м кв. Близько 5:30 займання ліквідовано підрозділами ДСНС.

17 липня Росія заявила про вихід із зернової угоди — Чорноморської зернової ініціативи з безпечного транспортування зерна та харчових продуктів з українських портів. Угоду за участю Туреччини та ООН уклали у Стамбулі у липні 2022 року, щоб відновити постачання зерна з України, яки зупинив напад Росії.

Теги за темою
Одеса російська агресія Андрій Єрмак
Джерело матеріала
loader