Ексголова СБУ Баканов отримав у Полтаві посвідчення адвоката: у Раді адвокатів пояснили нюанси
Ексголова СБУ Баканов отримав у Полтаві посвідчення адвоката: у Раді адвокатів пояснили нюанси

Ексголова СБУ Баканов отримав у Полтаві посвідчення адвоката: у Раді адвокатів пояснили нюанси

27 червня було вручено свідоцтво адвоката у Полтавській області колишньому голові Служби безпеки України Івану Баканову. Раніше він зник із інформаційного простору після звільнення з поста у лютому 2022 року.

Про це пише видання "Полтавщина". Ексголова Служби безпеки України Іван Баканов успішно склав іспити, пройшов 6-місячне стажування в галузі адвокатури.

На підтвердження керівника Ради адвокатів Полтавської області, Володимира Скукіса, Іван Бакановий має свідоцтво адвоката №4224, яке зареєстровано в Єдиному реєстрі адвокатів України.

"Іван Баканов отримав свідоцтво адвоката 27 червня. Перед цим він пройшов належну процедуру: склав іспити до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії, пройшов 6-місячне стажування не за місцем проживання, отримав посвідчення та склав присягу. Деякі ЗМІ писали, що він не був у той день у Полтаві, але я особисто бачив та розмовляв з ним", – сказав Скукіс.

Згідно з поясненням голови Ради адвокатів, процедура складання іспитів для отримання посвідчення адвоката дійсно проходить за місцем проживання. Однак законодавство України також надає можливість надати документи, що підтверджують підстави для користування приміщенням в іншому місці, щоб отримати посвідчення адвоката у відповідному регіоні.

В даному випадку Іван Баканов надав договір оренди приміщення у Полтавській області, що дозволило йому успішно отримати посвідчення адвоката №4224 та стати законним адвокатом, допущеним до практики у вказаному регіоні.

"Що стосується того, чому Баканов обрала Раду адвокатів Полтавщини? Є конкретне визначення словосполучення "місце проживання". Це може бути реєстрація місця проживання (прописка по старому), це може бути право власності на житло чи договір оренди. Найчастіше претенденти демонструють нам саме договір оренди. Так було і з Іваном Бакановим. Це його самостійне рішення", – підсумував Скукіс.

Зазначимо, що внаслідок порушення службових обов'язків, що призвело до виникнення людських жертв, тяжких наслідків чи створення загрози їх настання, Баканова було тимчасово усунуто з посади у Службі. Підставою цього рішення послужила ст. 47 Дисциплінарний статут Збройних Сил України. Відповідно до встановленої процедури, розпочато службове розслідування щодо Баканова, і рішення про її подальшу долю на службі буде ухвалено на основі результатів цього розслідування.

Як повідомляв OBOZREVATEL:

– 17 липня Зеленський усунув з посади Ірину Венедиктову та від виконання робочих обов'язків – Івана Баканова. На місце Венедиктової вже призначено тимчасового наступника – Олексія Симоненка. А тимчасово виконувачем обов'язків голови Служби безпеки України став Василь Малюк.

– Президент пояснив, що до Баканова та Венедиктової як до керівників виникло багато серйозних питань через зв'язки між працівниками силових структур України та спецслужбами РФ.

– Про версії усунення Баканова можна прочитати тут.

– 18 липня стало відомо, що голову СБУ Івана Баканова можуть звільнити на найближчому пленарному засіданні Верховної Ради. Відповідний проект ухвали вніс президент Володимир Зеленський.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader