Державний реєстр пестицидів і агрохімікатів осучаснять
Державний реєстр пестицидів і агрохімікатів осучаснять

Державний реєстр пестицидів і агрохімікатів осучаснять

Уряд затвердив Порядок ведення Державного реєстру пестицидів і агрохімікатів, пише agronews.ua.

Реєстр стане ефективним механізмом зі збору та уніфікації даних про зареєстровані в Україні пестициди та агрохімікати, а також забезпечить вільний доступ до цієї інформації, говориться у повідомленні Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів. 

«Уряд схвалив рішення, яке дозволить відмовитися від застарілого формату Excel-таблиць, які оновлюються в ручному режимі. Україна перейде до сучасного формату цифрових даних, які актуалізуються автоматично, на єдиному ресурсі. Це дозволить, з одного боку, посилити контроль та запобігти потраплянню на територію України недозволених препаратів. З іншого — прискорити для імпортерів процедури ввезення та реєстрації пестицидів і агрохімікатів», — зазначив міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець.

Уточнюється, що завдяки реєстру на «ЕкоСистемі» у вільному доступі буде вся інформація про препарат і назву його діючої речовини. Можна буде власноруч, не за наклеєними тарними етикетками, перевірити дані про діючу речовину препарату, її безпечність, способи використання та обмеження тощо. У декілька кліків з будь-якого гаджета у режимі 24/7.



Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader