Екс-нардепу Арістову, який відпочивав на Мальдівах, вручили підозру
Екс-нардепу Арістову, який відпочивав на Мальдівах, вручили підозру

Екс-нардепу Арістову, який відпочивав на Мальдівах, вручили підозру

Правоохоронці вручили підозру народному депутату із фракції "Слуга народу" Юрію Аристову, який під час війни відпочивав на Мальдівах. Про це повідомляє Служба безпеки України.

– Служба безпеки та ДБР зібрали доказову базу на чинного народного депутата України, який, незважаючи на заборону для чиновників на виїзд за кордон, під час війни поїхав відпочивати на острови в Індійському океані. На підставі зібраних доказів Генеральний прокурор повідомив нардепа про підозру за ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України (службове підроблення), - розповіли силовики.

Працівники ДБР встановили, що народний депутат вніс до офіційних документів свідомо недостовірні відомості про термін його перебування за кордоном, цілі відрядження, країни перебування та час повернення в Україну. За даними слідства, у липні цього року депутат із робочим візитом поїхав на три дні до сусідньої європейської країни. Там він 10 липня дистанційно відкрив лікарняний в одній із приватних медустанов Києва до 19 липня 2023 року включно.

- При цьому до електронної системи охорони здоров'я було внесено недостовірні відомості, оскільки медичний огляд фактично не здійснювався. Також встановлено, що депутат разом із сім'єю – жінкою та дітьми – до 22 липня знаходився на території Мальдівської Республіки, у готельному комплексі Waldorf Astoria Maldives. Під час обшуків у будинку депутата СБУ виявила закордонний паспорт народного обранця, у якому містяться позначки про виїзд на Мальдіви. Продовжується розслідування щодо встановлення всіх обставин злочину, - розповіли в СБУ.

25 липня Арістов написав заяву про складання депутатських повноважень після появи журналістського розслідування про його відпочинок на Мальдівах. Перед цим голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія виступив за зупинення членства Арістова у фракції. За день до цього «Слідство.Інфо» повідомило, що в середині липня 48-річного Юрія Аріста було помічено в п'ятизірковому готелі Waldorf Astoria Maldives. 7 липня Арістов повідомляв у Фейсбуці, що прибув до Вільнюсу на саміт НАТО. Народний депутат ситуацію не коментував.

Теги за темою
СБУ депутат
Джерело матеріала
loader
loader