У районі Запорізької АЕС чули вибухи: їх зафіксували спостерігачі місії МАГАТЕ
У районі Запорізької АЕС чули вибухи: їх зафіксували спостерігачі місії МАГАТЕ

У районі Запорізької АЕС чули вибухи: їх зафіксували спостерігачі місії МАГАТЕ

У районі окупованої російськими військами Запорізької атомної електростанції були чути вибухи. Це зафіксували спостерігачі місії МАГАТЕ.

Про це під час брифінгу повідомив голова Держатомрегулювання Олег Коріков. Він заявив, що фахівці МАГАТЕ зафіксували вибухи 26 та 27 липня.

Також спостерігачі міжнародної організації виявили на території станції наявність мін.

"Останнім часом ми маємо інформацію від представників МАГАТЕ, які постійно перебувають на Запорізькій АЕС, про те, що ідентифіковані міни. Остання інформація була про те, що чули вибухи 26 і 27 липня", – заявив Коріков.

Раніше у ГУР повідомляли, що російські загарбники планують організацію збройної провокації на окупованій апорізькій АЕС. Під час неї можуть застосувати важке озброєння. Зазначалося, що окупанти готують імітаційні обстріли стратегічного об'єкта, який будуть намагатися видати за спробу "штурму" ЗАЕС Силами оборони України.

Раніше ДП "НАЕК Енергоатом" повідомляв, що росіяни станом на 17 липня продовжували мінувати ЗАЕС, відтак загроза катастрофи анітрохи не зменшилася.

Також повідомлялося, що окупанти використовують станцію для зберігання боєприпасів. За даними Запорізької ОВА, нині на Запорізькій АЕС перебувають близько 500 росіян – військових і працівників "Росатому".

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі ObozrevatelThreads і Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader