Ніяка армія не зробить з нас росіян: неймовірні кадри встановлення герба на "Батьківщині-матері"
Ніяка армія не зробить з нас росіян: неймовірні кадри встановлення герба на "Батьківщині-матері"

Ніяка армія не зробить з нас росіян: неймовірні кадри встановлення герба на "Батьківщині-матері"

Фотографи Костянтин і Влада Ліберови показали яскраві кадри оновленого щита монументу "Батьківщина-мати". Остаточні роботи планують завершити до Дня прапора України – 23 серпня.

Роботи на монументі "Батьківщина-мати" мають завершити до 23 серпня

Український тризуб значно більший, аніж радянський герб, який до цього був на монументі.

Як виглядає щит "Батьківщини-мати" / Фото Костянтин і Влада Ліберови

Автори світлин зазначають, що Україна мала ще давно демонтувати радянську символіку та встановити український герб.

"Наша символіка, як і наша мова – це потужний культурний щит, важливість якого дуже часто і дуже наївно недооцінюють. Адже саме наша культурна ідентичність як нації стала, на наш погляд, основною проблемою, яку не врахували наші вороги, і яку вони ніколи не зможуть вирішити", – мовиться у повідомленні.

Фотографи зазначають, що ніяка армія не зробить з українців росіян. "Ми інші. І ми вільні", – йдеться у дописі.

Що відомо про історичні роботи на "Батьківщині-матері"

  • Роботи на "Батьківщині-матері" стартували після того, як Державна інспекція архітектури та містобудування України (ДІАМ) 13 липнявидала дозвіл на ремонт щита.
  • Замовник будівництва – Національний музей історії України у Другій світовій війні. Оновлення "Батьківщини-матері" відбудеться до Дня Незалежності України 24 серпня.
  • 30 липня на монументі "Батьківщина-мати" розпочалися роботи з демонтажу радянського герба. Після того, як радянську символіку було демонтовано, 5 серпня розпочалосявстановлення тризубуна монументі "Батьківщина-мати".
  • Зранку 6 серпня український тризуб вже встановили на монументі. Разом з тим, на монументі помітили ще один радянський символ, зокрема зірку СРСР.
  • Гендиректор Національного музею історії України у Другій світовій війні Юрій Савчук розповів, що монументу пропонують дати нову назву, зокрема "Україна-мати".
Теги за темою
Новини України
Джерело матеріала
loader
loader