Україні потрібна контрнаступальна санкційна операція Заходу, аби Путін не міг фінансувати війну, – Порошенко
Україні потрібна контрнаступальна санкційна операція Заходу, аби Путін не міг фінансувати війну, – Порошенко

Україні потрібна контрнаступальна санкційна операція Заходу, аби Путін не міг фінансувати війну, – Порошенко

Петро Порошенко в ефірі телеканалу CNN спростував тезу про "надто повільний контрнаступ" ЗСУ і заявив, що на Росію треба посилювати тиск з усіх боків, зокрема і санкціями.

"Контрнаступ – справа нелегка. Ми досягаємо успіху, коли ми всі разом об’єднані і діємо разом як єдиний механізм у різних вимірах одночасно. Я вважаю, що український контрнаступ складається не тільки з українських Збройних Сил, які ми створили з 2014 року. Це – комплексні заходи проти Росії. Це – не голлівудський фільм. Якщо хтось сидить у кінозалі і дивиться "Барбі" чи "Оппенгеймера" з попкорном, а потім хоче побачити український контрнаступ – то це не одне й те саме", – зауважив п’ятий президент.

"У нас зараз повітряна тривога через можливий ракетний обстріл Росією. Ми мали ракетний обстріл у Покровську, в результаті якого загинули мирні громадяни України, багато десятків українців отримали поранення. У цій ситуації нам, безперечно, потрібна достатня кількість зброї. Нам потрібні ракети великої дальності. Нам потрібні реактивні винищувачі, щоб захистити українське небо, коли Росія має панування в повітрі. Тому що жодна тактика НАТО не передбачає проведення наступальної операції без протиповітряної оборони і без винищувачів", – наголосив Петро Порошенко.

Порошенко вважає, що контрнаступ також потребує підтримки, яка може бути здійснена завдяки надзвичайно потужним санкціями проти Росії. Дії Заходу він називає "контрнаступальною санкційною операцією" і наголошує, що Україні та світу потрібно "скоротити здатність Росії, здатність Путіна фінансувати війну".

"Пліч-о-пліч ми боремося не тільки за Україну, ми боремося за свободу у світі, за демократію у світі і зараз ми захищаємо Західний світ. Зберігайте віру в Україну та наші Збройні Сили. Ми здивували і зараз дивуємо світ. Бо хочу нагадати, 24 лютого минулого року ніхто не вірив, що Збройні Сили, які були створені за стандартами НАТО, зможуть захистити Київ, відкинути Росію з Київщини, Полтавщини, Сумщини. У нас відбулася дуже успішна наступальна операція на Харківщині, є успіх на Херсонщині. Але ви можете собі уявити, що у нас зараз 32 кілометри міннихо полів? 32 кілометри! Але ми вже маємо досить значний прогрес. Тому, будь ласка, не повторюйте російський наратив про те, що Росія зупиняє українські Збройні Сили чи виграє війну", – пояснив політик.

Він також подякував народу та владі США за безпрецедентну підтримку України. "Я не сумніваюся, що перемога буде за нами. Перемога на полі бою, перемога на полі санкцій, перемога у післявоєнній відбудові. Будь ласка, продовжуйте збільшувати тиск на Росію, тиск у всіх вимірах. Це найкоротший шлях до нашої перемоги", – резюмує п’ятий президент.

"Я щотижня буваю на полі бою, доставляю артилерійські вантажівки, доставляю допомогу і роблю те саме, що й усі українці для наближення перемоги. Українські воїни мають абсолютно унікальну мотивацію. Ми боремося за власну землю, за власний народ, родини, за власну країну. І це точно може зробити диво", – наголосив Порошенко.

Джерело матеріала
loader
loader