Порошенко пояснив, чому РФ посилює ракетні атаки і що потрібно Україні для прискорення контрнаступу
Порошенко пояснив, чому РФ посилює ракетні атаки і що потрібно Україні для прискорення контрнаступу

Порошенко пояснив, чому РФ посилює ракетні атаки і що потрібно Україні для прискорення контрнаступу

Петро Порошенко передав союзникам слова подяки від українських військових, зокрема, за ракети Storm Shadow. Пʼятий президент пояснив, чому Росія втрачає ініціативу на полі бою і що треба Україні для прискорення контрнаступу.

Про це Порошенко сказав в ефірі британського телеканалу GB News.

Відповідаючи на запитання, чому Росія посилює ракетні атаки, особливо на південні міста України, Порошенко сказав: "Росія не має успіху на полі бою. Якщо ж говорити про південний напрямок дій українських Збройних Сил, то саме про це свідчить те, що росіяни дуже сильно обстрілюють Запоріжжя, Херсон, Одесу, Суми. Це російська реакція на ефективність дій ЗСУ. Ми маємо певний обережний успіх, беручи Урожайне і повільно рухаючись у напрямку Мелітополя та Бердянська. Але головне, що у Росії немає ініціативи. Вони намагалися перехопити ініціативу, але даремно. Росія не тримає ситуацію під контролем", – сказав Порошенко.

"Для того, щоб українська контрнаступальна операція була більш успішною, нам потрібні системи радіоелектронної боротьби, нам потрібні контрбатарейні системи і, безумовно, нам потрібен F-16 як літак для прикриття, щоб зупинити домінування Росії в українському повітрі.

Тим, хто очікує на швидкий контрнаступ ЗСУ, Порошенко нагадав: "це не голлівудське кіно, це важка робота, дуже кривава, ми платимо дуже дорогу ціну за деокуповану українську землю. Тому я хочу подякувати нашим британським партнерам, насамперед за їхні ракети великої дальності Storm Shadow. І не лише від свого імені, тому що я щотижня на полі бою, і я просто хочу передати вам меседж від наших солдатів, від наших офіцерів. Storm Shadow допомагає нам нищити російські боєприпаси, російські центри зв’язку, посилити нашу наступальну операцію. Ви демонструєте себе як справжні партнери, ми відчуваємо ваше плече", – сказав Порошенко.

Пʼятий президент вкотре наголосив, що єдність всередині України та у світовій антипутінській коаліції є вкрай важливою для перемоги.

"І президент Зеленський, і я – ми всі солдати, і у нас немає іншого пріоритету, окрім як звільнити нашу окуповану землю, просто захистити суверенітет, територію та цілісність України, змусити Росію піти з України. Ми повинні зберегти єдність всередині України і зберегти єдність у світі. І безперечно, я абсолютно впевнений, що Путіна треба зупинити тут, в Україні, не підпустити його до жодної іншої європейської країни", – наголосив Порошенко.

Джерело матеріала
loader
loader