Чехія наклала санкції на головного ракетобудівника росії та його родичів
Чехія наклала санкції на головного ракетобудівника росії та його родичів

Чехія наклала санкції на головного ракетобудівника росії та його родичів

КИЇВ. 16 серпня. УНН. Уряд Чехії сьогодні на засіданні ухвалив рішення додати до національного санкційного списку російського олігарха бориса обносова і його родичів - подружжя зорікових, про це йдеться на сайті Міністерства закордонних справ Чехії, пише УНН.

Деталі

За даними міністерства, обносов є генеральним директором державного холдингу "кртв" (Тактичне ракетне озброєння - ред.), який виробляє системи озброєнь і постачає їх збройним силам режиму президента росії володимира путіна. За даними відомства, зорікови пов’язані родинними зв’язками з обносовим і отримують від цього особисту вигоду, вони володіють і користуються елітною нерухомістю та автомобілями в Чехії. ольга зорікова – дочка обносова, ростислав зоріков – її чоловік.

Цитата

«російський олігарх, який стоїть за виробництвом ракет, які вбивають невинних українців, повинен понести наслідки. Так само, як ті, хто насолоджується розкішшю в Чехії на гроші від торгівлі смертю», - заявив міністр закордонних справ Чехії Ян Липавський у соціальній мережі Twitter.

«Ці особи або безпосередньо залучені до виробництва систем озброєння для режиму володимира путіна, або отримують вигоду від доходів від такої діяльності», – зазначив Петр Фіала прем'єр-міністр Чехії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активи підсанкційних росіян на суму більш як 14 млрд грн заморозили у Чехії

Теги за темою
Росія санкції Чехія
Джерело матеріала
loader
loader