Зламати сценарій Путіна і зробити все для перемоги: Порошенко закликав прискорити підготовку до Вашингтонського саміту НАТО
Зламати сценарій Путіна і зробити все для перемоги: Порошенко закликав прискорити підготовку до Вашингтонського саміту НАТО

Зламати сценарій Путіна і зробити все для перемоги: Порошенко закликав прискорити підготовку до Вашингтонського саміту НАТО

Ми маємо всі разом готуватися до Вашингтонського саміту НАТО, який повинен дати чіткий сигнал для майбутньої безпеки України. Бо зараз за нашу незалежність і безпеку платять життями воїни на фронті.

Про це заявив Петро Порошенко з трибуни парламенту.

"З Днем державного прапора, шановні колеги, дорогий український народе. Але навіть у ці дні сумні новини не зважають на святковий календар. Сьогодні вночі я отримав трагічну звістку про загибель мого товариша, депутата Київради, полковника, начальника штабу УДА, бойового побратима Дмитра Яроша і члена нашої команди, який загинув під Курдюмівкою коли кинувся допомагати евакуювати поранених в боях на Сході. Я хочу наголосити, що в мене в кабінеті весь цей час, ще з 2015 року стояло моє з ним фото на тлі українського прапора, коли він переміг на "Іграх нескорених", – розповів Порошенко про загибель Сергія Ільницького (позивний "Сокіл").

"Це та ціна, яку сьогодні Україна кожен день платить, щоб зберегти свою незалежність. Сергій казав, що там, де прапор України, там і є Україна", – додав він.

"Зараз, коли ми їдемо на фронт, під час кожної поїздки, на Сході чи на Півдні солдати вручають нам прапори зі своїми підписами і з назвою міст і селищ, які вони звільнили. І це буде історія, яку будуть вивчати наші нащадки, про героїзм українського народу і українських Збройних Сил", – сказав Порошенко.

"Я впевнений, що настане час і на кожному клаптику України буде стояти три прапори: прапор України – державний, прапор з зірками – Європейського Союзу і прапор НАТО", – підкреслив п’ятий Президент України.

"Ми з вами маємо докласти всіх зусиль, бо пройшло півтора місяця після саміту в Вільнюсі, Верховна Рада, ми, влада України, уряд, Офіс президента поки що не зробили нічого, щоби наблизитися і підготуватися до Вашингтонського саміту. Бо наше членство в НАТО – це і є наша перемога. Це і є забезпечення миру на континенті", – заявив Порошенко.

"Згадайте, як важко було у 2014-му. Ми тоді зламали сценарій Путіна по "новоросії". У 2022-му ми зламали сценарій Путіна по припиненню існування України. І зараз ми маємо зробити все, щоб Україна перемогла", – наголосив п'ятий президент.

Джерело матеріала
loader
loader