Процедуру фармнагляду за обігом ветеринарних ліків оновлять
Процедуру фармнагляду за обігом ветеринарних ліків оновлять

Процедуру фармнагляду за обігом ветеринарних ліків оновлять

Міністерство аграрної політики та продовольства України вводить нову процедуру фармакологічного нагляду за обігом ветеринарних ліків.

Відповідний наказ міністерства № 1397 «Про затвердження деяких нормативно-правових актів з питань обігу ветеринарних лікарських засобів» ухвалено з метою виконання Угоди про асоціацію з ЄС, говориться у повідомленні Мінагрополітики. 

«Нова процедура сприятиме надходженню на внутрішній ринок та обіг якісних, безпечних і ефективних ветеринарних лікарських засобів. Матиме позитивний вплив на безпечність харчових продуктів, здоров’я продуктивних та непродуктивних тварин. 

Також громадяни у яких погіршилось здоров’я після контактування з ветеринарними лікарськими засобами, зможуть залишити повідомлення про побічну дію таких ліків в Національній системі ветеринарного фармакологічного нагляду», — пояснюють у міністерстві. 

Наказом також визначені вимоги: 

  • до кваліфікації особи, відповідальної за виробництво та імпорт ветеринарних лікарських засобів;
  • до порядку здійснення ветеринарного фармакологічного нагляду;
  • до форми та змісту опису корпоративної системи фармакологічного нагляду щодо кожного ветеринарного лікарського засобу, що вводиться в обіг;
  • до належної практики фармакологічного нагляду щодо ветеринарних лікарських засобів.

Наказ вводиться в дію одночасно з введенням в дію Закону України «Про ветеринарну медицину» (від 04 лютого 2021 року № 1206-IX). Закон вводиться в дію через рік з дня припинення або скасування воєнного стану.

Джерело матеріала
loader
loader