Названо ризики для здоров'я, викликані сном у шкарпетках: серед них неприємна інфекція
Названо ризики для здоров'я, викликані сном у шкарпетках: серед них неприємна інфекція

Названо ризики для здоров'я, викликані сном у шкарпетках: серед них неприємна інфекція

Деякі люди можуть краще спати ночами, надягаючи перед сном шкарпетки, однак ризики для здоров'я можуть переважати переваги. Про це пише Express.

Фармацевт Аббас Канані з Chemist Click розповів про дослідження, яке показало, що постільні шкарпетки, які використовуються в прохолодному середовищі, можуть позитивно впливати на якість сну.

Так, сон у шкарпетках скорочує час засипання, подовжує тривалість сну і зменшує кількість пробуджень уночі.

"Жінки, які переживають менопаузу, можуть легше заснути, одягаючи шкарпетки. Носіння шкарпеток на ніч допомагає знизити внутрішню температуру тіла і запобігти припливам", - додав Канані.

За його словами, гендерні відмінності також впливають на оптимальну температуру для сну.

"Жінки мають нижчий рівень метаболізму в спокої, ніж чоловіки, що впливає на їхню чутливість до більш прохолодного середовища сну. Чоловіки, з іншого боку, стійкіші до більш високої температури в спальні", - каже фармацевт.

Однак, сон у шкарпетках також може викликати і проблеми. Канані застеріг від сну в обтягуючих шкарпетках, які "можуть обмежити кровообіг".

"Не носіть компресійні шкарпетки на ніч, якщо це не призначено лікарем. Вони відводять потік крові від ваших ніг і можуть блокувати кровотік, коли ви лежите", - каже експерт.

Канані також попередив, що люди, які надягають шкарпетки перед сном, можуть перегрітися, особливо якщо вони зроблені не з "дихаючого" матеріалу.

"Якщо ваші шкарпетки не пропускають повітря, будь-якому теплу, що виділяється за рахунок розширення судин, нікуди буде діватися, і ви будете перегріватися. І якщо ноги людини стають занадто теплими і пітніють, це також може збільшити ймовірність розвитку грибкової інфекції нігтів", - пояснив Канані.

Грибкове ураження нігтів

Національна служба охорони Здоров'я Великої Британії (NHS) повідомляє, що грибкова інфекція нігтів зазвичай починається з краю нігтя на пальці ноги, а потім поширюється.

Грибкова інфекція нігтів може привести до знебарвлення нігтя, його потовщення і ламкості. "Це може викликати біль і набряк шкіри навколо нігтя", - додає NHS.

Інші новини

Раніше УНІАН повідомляв, що все більшою популярністю серед туристів у всьому світі користується формат відпочинку, щоб можна було гарненько виспатися і таким чином поправити здоров'я. При цьому в готелях і на курортах по всьому світу з'являється все більше місць і послуг, орієнтованих на здоровий сон.

Тим часом, британський лікар-імунолог розповіла, як недосипання впливає на організм. За її словами, навіть одна ніч поганого сну призводить до зниження ефективності функцій імунітету. 

Теги за темою
Здоров'я
Джерело матеріала
loader