Зеленський пропонує ВР прирівняти корупцію до державної зради
Зеленський пропонує ВР прирівняти корупцію до державної зради

Зеленський пропонує ВР прирівняти корупцію до державної зради

Володимир Зеленський зазначив, що відповідний законопроєкт Верховна Рада отримає вже найближчим часом. Про це президент Володимир Зеленський сказав в ексклюзивному інтерв'ю Наталії Мосейчук.

- Якщо ти хочеш побороти скажімо так "місцеву бруківку", то я не можу боротися з бруківкою у кожному місті. Є фундаментальні рішення, на них я звертаю увагу. Наприклад, я поставив задачу законодавчо щодо прирівняння корупції до державної зради на воєнний час. Чи підтримає це законодавець, я не знаю, але я точно запропоную, тому що ми розвиваємо демократичне суспільство. Дуже важливо не прикручувати гайки і не дивитись кожного разу на той чи інший гострий, кричущий випадок. Ми повинні запроваджувати системні речі", - зазначив президент.

Також він зазначив, що така ініціатива не може діяти постійно у суспільстві, але на воєнний час - це допоможе.

- Якщо є докази, людина має бути за ґратами. Думаю, що до парламенту це надійде найближчого тижня і далі все на боці парламенту. Чи дотримається цього законодавець, я не знаю, але я точно запропоную, тому що ми розвиваємо демократичне суспільство. І дуже важливо не прокручувати гайки і не дивитися щоразу на той чи інший гострий, кричущий випадок. Ми маємо запроваджувати системні речі. Системні рішення. Саме так борються з корупцією, - наголосив гарант.

Відповідальність за корупційні діяння, продовжив президент, повинні нести усі винні, незалежно від партійної приналежності. Й у таких випадках, підкреслив Зеленський, до відповідальності слід притягувати "швидко".

Теги за темою
Володимир Зеленський Корупція
Джерело матеріала
loader
loader