ЗМІ назвали дату візиту Ердогана до Росії
ЗМІ назвали дату візиту Ердогана до Росії

ЗМІ назвали дату візиту Ердогана до Росії

Президент Туреччини планує відновити зернову угоду, яка дозволила Україні експортувати зерно через Чорне море і з якої Росія вийшла у липні.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган відвідає Росію наступного тижня і зустрінеться з президентом РФ Володимиром Путіним для обоговорення зернової угоди. Про повідомляє Bloomberg із посиланням на двох турецьких чиновників у понеділок, 28 серпня.

"Ердоган може поїхати в Росію 8 вересня, перш ніж вирушити до Індії для участі в саміті "Великої двадцятки" в Нью-Делі, сказали співрозмовники. В адміністрації президента Туреччини відмовилися від коментарів Bloomberg", – йдеться в повідомленні.

У виданні зазначають, що Ердоган хоче, щоб було відновлено зернову угоду, яка дозволила Україні експортувати зерно через Чорне море і з якої Росія вийшла у липні. Відтоді світові ціни на пшеницю стали нестабільними, особливо після того, як РФ атакувала українську портову інфраструктуру для експорту агропродукції.

Нагадаємо, сьогодні речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що зустріч Путін і Ердогана скоро відбудеться, але не уточнив, коли це може статися.

Джерело матеріала
loader
loader