Лікер Sheridan’s: ви точно бачили цю подвійну пляшечку
Лікер Sheridan’s: ви точно бачили цю подвійну пляшечку

Лікер Sheridan’s: ви точно бачили цю подвійну пляшечку

Цей лікер з’явився відносно недавно, але його знають усі хоча б на вигляд. Для двошарового напою вигадана така ж подвійна пляшка, яка відразу ж привертає увагу на полицях магазинів. Його купують для вечірок, дружніх зустрічей, дівич-вечорів.

Що це за напій

Ірландський лікер розробила компанія Thomas Sheridan&Sons, яка входить у великий алкогольний концерн Diageo. Він складається із вершково-ванільної та кавово-шоколадної частини, які чудово доповнюють один одного. У келиху вони розташовуються шарами, не перетинаючись. Це дає класичне поєднання смаків, тому варто купити лікер Sheridan’s на пробу.

Міцність становить 15,5%. Але у лікерів вона різна, тож остаточний варіант залежатиме від пропорцій у келиху. Виробник використовує лише натуральні компоненти, без підсилювачів смаку та ароматизаторів. Тобто у складі натуральний шоколад та вершки.

Цей різновид позначають, як Coffee Layered Liqueur. Але є й інша, Berries. Вершкова частина залишається незмінною, але замість шоколаду та кави використовують соковиті ягоди. У напій включають вишню, малину та ожину, так що чітко простежується смак червоного вина.

Як правильно пити Шеріданс

Оскільки пляшка тут нестандартна, то й наливати спиртне треба по-особливому. У кожному відділі стоїть дозатор, щоб у чарку потрапляло строго дві частини шоколадного лікеру та одна – вершкового. Щоб спробувати свої сили в особливому ритуалі, можна замовити пляшечку у маркеті алкогольних штук МАУДАУ. Процес виглядає так:

  1. Чарку встановлюють під кутом 45 градусів до поверхні столу.
  2. Відкривають кришку, не роз’єднуючи пляшки.
  3. Повільно, рівно наливають лікер.
  4. У процесі акуратно повертають чарку у вертикальне положення.
  5. Залишають чарку на кілька хвилин у спокої, щоб лікер повністю розшарувався.

Його бажано пити у чистому вигляді, не додаючи льоду чи води. У крайньому випадку допустима крижана крихта, заздалегідь покладена на дно склянки. Для подачі вибирають товстостінні чарки або склянки-тумблери, які підкреслять гарну консистенцію.

Охолоджувати його потрібно до 22-24 градусів, щоб ніжні відтінки повністю розкрилися. Якщо цього не зробити, то відчуватиметься тільки нудотна насолода. Пити можна пошарово чи разом.

Також Шеріданс використовують у складі коктейлів, із самбукою, джином чи ірландським віскі. Цікаво відчувається поєднання з кавою, як легкий солодкий удар. Часто додають молоко чи збиті вершки, щоб підкреслити смак. Зі страв поєднується з шоколадом, розсипчастим печивом та різними десертами.

Існує й низка заборон при вживанні цього лікеру. Не можна додавати цитрусові чи інші кислі соки, оскільки вершки втратять консистенцію. Зовнішній вигляд напою псують будь-які газовані компоненти, як мінералка або ігристі вина.

Джерело матеріала
loader
loader