Названо три продукти на сніданок, які допоможуть знизити рівень холестерину
Названо три продукти на сніданок, які допоможуть знизити рівень холестерину

Названо три продукти на сніданок, які допоможуть знизити рівень холестерину

Якщо у вас високий рівень холестерину, то він може накопичуватися в кровоносних судинах, з'єднуючись з іншими речовинами в крові, утворюючи бляшки. Спочатку він не викликає проблем зі здоров'ям, але в підсумку це може перешкодити правильному току крові по судинах.

Видання Express пише, що високий рівень холестерину є основним фактором ризику виникнення таких захворювань, як інфаркти та інсульти, а також ряду інших проблем. Зокрема, винуватцями підвищення рівня холестерину є продукти з високим вмістом насичених жирів - жирне м'ясо, сир, масло та печиво.

Як деякі продукти можуть підвищити рівень холестерину, так інші можуть допомогти його знизити, тому додайте у сніданок ці три продукти.

  • овес;
  • авокадо;
  • боби.

Овес містить клітковину, яка допомагає знизити рівень ліпопротеїдів низької щільності – або "поганого" холестерину.

"Розчинна клітковина може зменшити всмоктування холестерину в кров. 5-10 грамів або більше розчинної клітковини на день знижують рівень холестерину ліпопротеїнів низької щільності", - зазначили лікарі.

Згідно з дослідженням, у учасників, які щодня їли 70 грамів вівса у вигляді каші, спостерігалося зниження рівня холестерину. За 28 днів у них рівень ліпопротеїнів низької щільності знизився на 11,6 відсотка.

Запечена квасоля, як і інші види квасолі, також багата розчинною клітковиною.

"Вони (боби - УНІАН) перетравлюються організмом довгий час, а це означає, що після їжі ви довше відчуваєте себе ситим. Це одна з причин, по якій боби є корисною їжею для людей, які намагаються схуднути", - відзначили в Гарвардській медичній школі.

Авокадо, яке в останні роки стало популярним продуктом для сніданку, наповнене корисними для серця жирами.

В одному з досліджень, опублікованому в журналі Американської асоціації серця у 2015 році, вказано, що вживання одного авокадо на день як частина дієти з помірним вмістом жиру та холестерину може знизити рівень ліпопротеїдів низької щільності.

"Авокадо благотворно впливає на кардіометаболічні фактори ризику, які виходять за рамки його профілю жирних кислот, корисних для серця", - зазначено в повідомленні.

Раніше УНІАН писав, що лікарь та експерт в області здоров'я Сара Джарвіс розповіла, що сіль підвищує кров'яний тиск, змушуючи організм утримувати більше води, чинячи тиск на стінки кровоносних судин.

Теги за темою
Здоров'я
Джерело матеріала
loader
loader