Україна повернула додому групу викрадених Росією дітей
Україна повернула додому групу викрадених Росією дітей

Україна повернула додому групу викрадених Росією дітей

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак повідомив про те, що Україна повернула з Росії групу депортованих дітей та показав їхнє фото після повернення додому. Про це повідомляє його Telegram-канал.

– Нація зберегла можливість для дітей йти до української школи. Ми робимо це щодня, у боротьбі з тими, хто чинить геноцид нашого народу. Але не всі наші діти мають таку можливість. Росіяни викрадають дітей і змушують їх вчитися в Росії, вбивають, знищують цілі міста... Цивілізованому світу важко уявити, що у маленьких представників нашого народу ворог краде дитинство і ракетами намагається забрати майбутнє. Ми працюємо над тим, щоб знаходити викрадених дітей та повертати їх додому, - запевнив він.

За його словами, за останній тиждень із Росії вдалося вивезти 11 дітей. Єрмак також зазначив, що в Україні розроблено механізми для реінтеграції та адаптації викрадених Росією дітей, яких вдалося повернути.

Глава ВП також додав, що на сьогодні 3750 українських шкіл пошкоджені та повністю зруйновані російськими ракетами та бомбами. 400 тисяч наших дітей навчаються, перебуваючи за кордоном. Десятки тисяч дітей викрадено росіянами. У той же час, незважаючи на війну, 12 394 школи в Україні функціонують. З них: у очній формі навчання – 6577 (53,1%), змішаній – 3362 (27,1%), дистанційній – 2455 (19,8%). Загалом у наших школах навчаються 3623169 дітей. Він наголосив, що українські педагоги – справжні герої, які незважаючи ні на що продовжують навчати дітей та піклуватися про них.

Теги за темою
Діти
Джерело матеріала
loader
loader