ЄС не визнаватиме результати псевдовиборів на ТОТ України
ЄС не визнаватиме результати псевдовиборів на ТОТ України

ЄС не визнаватиме результати псевдовиборів на ТОТ України

Європейський Союз рішуче засуджує проведення Російською Федерацією псевдовиборів на окупованих територіях України, зокрема, у Криму, Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях.

Про це йдеться у заяві Верховного представника від імені Європейського Союзу, опублікованій на офіційному сайті Представництва ЄС в Україні.

Там зазначають, що відкидають марну спробу РФ нормалізувати незаконний військовий контроль і спробу анексії частини територій.

Зараз дивляться

– Євросоюз не визнаватиме проведення так званих виборів і результати. Політичне керівництво Росії та особи, причетні до їхньої організації, понесуть відповідальність за незаконні дії, – зазначають у повідомленні.

Там додали, що псевдовибори відбулися в умовах примусового видання російських паспортів навіть дітям, примусового переміщення та депортації, масових і систематичних порушень прав людини.

В ЄС засуджують тиск на незалежну групу спостереження за виборами Голос, включно із затриманням її співглави Григорія Мелконянця, і закликали РФ забезпечити продовження спостереження за виборами з боку ОБСЄ.

Представництво ЄС в Україні

Теги за темою
Крим Донецька область ОБСЄ
Джерело матеріала
loader
loader