Гол Ярмоленка не врятував: збірна України програла Італії в матчі відбору на Євро-2024
Гол Ярмоленка не врятував: збірна України програла Італії в матчі відбору на Євро-2024

Гол Ярмоленка не врятував: збірна України програла Італії в матчі відбору на Євро-2024

Команда Сергія Реброва зазнала другої поразки у кваліфікації на континентальну першість.

Збірна України поступилася команді Італії в матчі 6-го туру відбору на Євро-2024. Поєдинок на стадіоні "Сан-Сіро" у Мілані завершився з рахунком 2:1.

"Скуадра Адзурра" вийшли вперед уже на 12-й хвилині зустрічі. Георгій Судаков підслизнувся біля власного штрафного майданчика, а Давіде Фраттезі точно пробив у ближній кут після передачі, яку віддав Маттія Дзакканьї.

На 29-й хвилині підопічні Лучано Спалетті подвоїли свою перевагу. Дубль оформив Фраттезі, який низом відправив м'яч у сітку з меж штрафного. Арбітр спершу зафіксував офсайд, але після підказки відеоасистента VAR зарахував цей гол.

Перед перервою українці зуміли скоротити відставання в рахунку. На 41-й хвилині Андрій Ярмоленко класним пасом вивів Артема Довбика один на один з Джанлуїджі Доннаруммою – голкіпер італійців здійснив сейв, але потім Ярмоленко добив м'яч у порожні ворота після відскоку від Федеріко Дімарко.

Після поразки від італійців збірна України (7 очок) опустилася на третє місце у групі С. Лідирує Англія (13 балів), на другу позицію піднялася Італія (7). На четвертій сходинці – Північна Македонія (7), остання – Мальта (0).

Матчі наступного туру відбору на Євро-2024 в нашій групі відбудуться 14 жовтня: Україна – Північна Македонія, Італія – Мальта.

До фінальної частини чемпіонату Європи 2024 року вийдуть по дві найкращі збірні з кожної групи. Володарі ще трьох путівок на континентальну першість будуть визначені в плейоф, куди потраплять 12 команд залежно від їхніх виступів у Лізі націй-2022/23.

Жеребкування фінальної частини Євро-2024 відбудеться в грудні 2023 року, а сам турнір – від 14 червня до 14 липня 2024 року прийматиме Німеччина. Збірна Німеччини, як господарка турніру, без відбору потрапила на континентальну першість.

Відбір на Євро-2024: групи і турнірні таблиці

Молодіжна збірна України важкою перемогою стартувала у відборі на Євро-2025

Португалія без Роналду феєрично познущалася з Люксембургу в матчі відбору на Євро-2024 (відео)

Джерело матеріала
loader
loader