Щоб врятувати рись, яку продавали на ОЛХ, зоозахисники і поліція розробили цілу спецоперацією
Щоб врятувати рись, яку продавали на ОЛХ, зоозахисники і поліція розробили цілу спецоперацією

Щоб врятувати рись, яку продавали на ОЛХ, зоозахисники і поліція розробили цілу спецоперацією

Стали відомі деталі продажі в Україні хворої червонокнижної рисі, яку продавали в ОЛХ за 3,8 тисячі доларів. Цю історію розповіла зоозахисниця Ярослава Коба, яка дізналася про продаж від своїх підписників, пише ТСН.

Побачивши об’яву, зоозахисниця зв’язалася з поліцією, і разом вони розробили цілу спецоперацію.

- Ми продумали чітко легенду, ми з цією людиною вели листування два тижні. Головною метою було зібрати деталі цього бізнесу, передати це поліції", – каже Коба.

Після цього зателефонували власникам тварини. Ті почали розповідати, що ця тварина ласкава і добре ставиться до дітей. Також пропонували злучати її з котами – наприклад, з мейн-кунами.

Щоб врятувати рись, яку продавали на ОЛХ, зоозахисники і поліція розробили цілу спецоперацією - Фото 1

Зоозахисники почали листуватися з власниками, щоб дізнатися більше про цей бізнес. Спілкування продовжувалось більше двох тижнів. Під час листування власники надсилали відео, на яких тварина плавала в басейні. Вони попросили лайкнути їхню сторінку, щоб отримати більше переглядів на TikTok.

Нарешті зоозахисники домовилися з власниками тварини про її покупку. Зустріч відбулася біля одного з ТЦ в Києві, де рись була привезена в перевозці для котів.

Власник не згодився добровільно віддати тварину, і поліція довелося втручатися і вимагати її віддати. Рись забрали, та власника не затримали, адже в Україна продаж і утримання червонокнижних тварин вдома заборонені, але кримінальної відповідальності за це немає. Власнику загрожує лише штраф.

Наразі тварину перебуває в одній з ветеринарних клінік Києва, і ветеринари дбають про її здоров'я.

- Вона має дуже поганий вигляд. Її, очевидно, неправильно відгодовували. Можливо, ще вилізе дуже багато проблем зі здоров’я. … 25-30%, що вона взагалі виживе, переживе карантин, трошки відновиться", – каже Марина Шкваря  -співвласниця ведмежого притулку, до якого потрапляють тварини, що незаконно утримувалися в цирках та кафе. 

Ветеринари кажуть, що це – дівчинка, їй приблизно 3,5 місяці. Вага і розмір тіла тварини недостатні, в неї рахіт та глисти.  Після реабілітації цю рись можливо відправлять за кордон, оскільки в Україні немає спеціальних центрів для таких тварин.

Теги за темою
Тварини
Джерело матеріала
loader
loader