У США призначили спецпредставницю з економічного відновлення України
У США призначили спецпредставницю з економічного відновлення України

У США призначили спецпредставницю з економічного відновлення України

Президент США Джо Байден призначив Спеціального представника Вашингтона з економічного відновлення України. Пенні Пріцкер керуватиме зусиллями Штатів допомогти відновити українську економіку після повномасштабного вторгнення Росії.

Про це повідомили у пресслужбі Білого дому у четвер, 14 вересня. В адміністрації Байдена зазначили, що Пріцкер – досвідчений державний службовець і раніше була міністром торгівлі США.

Вона має "глибокі сімейні зв'язки з Україною, адже родом із сім'ї, яка емігрувала з України до США у ХІХ столітті.

"Працюючи в тісному контакті з урядом України, нашими союзниками та партнерами, міжнародними фінансовими інститутами та приватним сектором, вона керуватиме зусиллями Сполучених Штатів щодо відновлення української економіки. Це включає мобілізацію державних та приватних інвестицій, формування пріоритетів донорів, а також роботу з відкриття експортних ринків та підприємств, закритих внаслідок жорстоких атак та руйнувань, вчинених Росією", – заявив Байден.

У США призначили спецпредставницю з економічного відновлення України

Глава Штатів додав, що Пріцкер також працюватиме з іншими міжнародними партнерами України, у тому числі через координаційну платформу G7, щоб "дії різних країн доповнювали та посилювали одна одну".

"Спецпредставниця Пріцкер допоможе уряду України впроваджувати реформи, необхідні для посилення економіки, а також працюватиме з Україною, щоб допомогти гарантувати, що коли Україна почне відновлення, вона відновиться сильнішою", – зазначив Байден.

Він підкреслив, що у Вашингтоні все ще прихильні тому, щоб допомогти Україні захищати свою свободу.

Як повідомляв OBOZREVATEL, Пентагон створює нову команду в Україні, відповідальну за моніторинг американської допомоги Києву у сфері безпеки. Цей крок був зумовлений зростанням закликів з боку республіканських законодавців про посилення контролю за використанням цих фінансових ресурсів.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader