Садового викрили у протиріччі: депутат Різник нагадав про "бюджетні плани" міського голови
Садового викрили у протиріччі: депутат Різник нагадав про "бюджетні плани" міського голови

Садового викрили у протиріччі: депутат Різник нагадав про "бюджетні плани" міського голови

Міський голова Львова Андрій Садовий підтримав ідею передачі податку на доходи фізосіб від зарплат військових (військовий ПДФО) із міського бюджету в державний У своїй заяві він зазначив, що планував виділити 2 млрд грн на армію, проте готовий передати гроші до держскарбниці. Проте депутат Львівської міськради Олексій Різник нагадав Садовому, що ще у березні він пропонував сплатити борги перед підприємствами, а решту коштів відправити на допомогу ЗСУ. Садовий назвав цю пропозицію "незрозумілою", "емоційно цікавою" і ідею перед голосуванням розкритикував.

"Андрію Івановичу, коли Ви планували віддати 2 мільярди, більшість із яких лежить на депозитах під відсотки? Адже у березні Вам це було ще не зрозумілим. А взагалі, може достатньо обманювати людей. "Лохів" серед Львів'ян не так багато! І нехай голосування , коли Львівські депутати поділили 2 мільярди гривень на "брущатку та дерева", а не віддали на потреби ЗСУ, залишиться на совісті кожного депутата, який проголосував "ЗА", – зазначив на своїй сторінці у Facebook Андрій Різник.

Він також опублікував відео, на якому видно із засідання міськради. На ньому Різник пропонує передати гроші ЗСУ, а Садовий перед тим, як поставити це питання на голосування, критикує її. "Була пропозиція Різника емоційно цікава, щоб ми кілька мільярдів гривень взяли і відправили ЗСУ... Пропозицію Різника ніхто так і не підтримав", - заявив Садовий.

Виступ Різника

Зазначимо, Різник пропонував направити 300 млн грн на погашення боргів міста перед підприємствами, а решту коштів направити на ЗСУ. Садовий ідею не підтримав, в результаті гроші вирішили витратили, зокрема, на благоустрій.

Що написав Садовий

"Це все про цинізм, а от брехня полягає у наступному: сьогодні у своєму телеграм – каналі міський голова опублікував пост, де повідомив, що з міського бюджету він планував виділити 2 мільярди гривень на армію. І взагалі Львів готовий поділитись з державою частиною ПДФО, якщо ці кошти допоможуть нищити ворога", – пояснив висловлювання Різник.

Як раніше писав OBOZREVATEL, в Україні планують вилучити частину ПДФО, що надходить від військових із місцевих бюджетів. Бюрократичні процедури посилюються, а військові вже скаржаться: їх позбавляють можливості у кооперації з місцевою владою розпоряджатися частиною власних податків та закривати оперативні потреби підрозділів.

Лише перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader